Luister naar

Een praatje met koningin Elizabeth II

Nieuws
Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Redacteur en fotograaf Hans-Lukas Zuurman schrijft tweewekelijks wat een foto uit het nieuws bij hem oproept.
Hans-Lukas Zuurman Hans-Lukas Zuurman
maandag 23 oktober 2017 om 03:00
Een praatje met koningin Elizabeth II
Een praatje met koningin Elizabeth II ap / Frank Augstein

duizend woorden

‘Ehm … majesteit, hier rechts van mij is nog een paard vrij. Dus als u …’

‘Nee, dank u zeer. Ik sta hier heel veilig met mijn immer glimmende handtas.’ Hoe leuk is een foto waarop het allemaal net even anders gaat dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Waar je alleen maar kunt raden naar wat er werkelijk gezegd wordt.

Alleen de in vol ornaat gestoken ruiter links voldoet aan het stereotiepe beeld dat je verwacht als zo’n persoon te paard een koningin passeert. Stoïcijnse blik, recht vooruit met dat dier. Hoewel de collega-ruiter in het midden exact hetzelfde tenue lijkt te hebben, verschillen de strepen op de rechtermouw. Ook heeft deze ruiter een prachtige rits zilveren knopen op de borst.

Verschil zit ’m in de details. Misschien mag deze persoon daarom wel even een praatje aanknopen met de Britse vorstin Elizabeth II. Ondeugend zijn de rode flappen op beide hoeden. Je kunt er zomaar een uitgestoken tong in zien. Die is dan richting de fotograaf die alleen maar kan klikken en geen koningin kan uitnodigen voor een ritje. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe de angst van een christen verdreven kan worden en hoe jij daar een rol in kan spelen

Zondag barstte een patiënt in huilen uit na de dienst, omdat ik hem als protestants pastor geen communie kon geven, schrijft Kelly Keasberry. Ze nam de snikkende man in haar armen, waarop er iets wonderlijks gebeurde.

Nederland neemt met zo'n 5000 militairen deel aan de NAVO-oefening Steadfast, waar in totaal 90.000 militairen uit 32 landen aan meedoen. Hier vindt een oversteek van de IJssel plaats.

Dienstplicht alleen voor jongeren? Stel de héle maatschappij in dienst van Defensie

Een oorlogseconomie klinkt eng, maar het gebrek aan zo’n economie is veel zorgelijker, betoogt militair Herwin Meerveld. Hij vindt dat je de dienstplicht veel breder moet zien.

NSC wil dat de overheid regelt dat werkgevers medewerkers aanspreken op welke dag ze naar kantoor komen, om zo de verkeersdrukte te spreiden.

Voorschriften, regels en wetten maken mensen en ondernemingen kapot, zegt Frank van den heuvel

Wanneer stopt de drang bij de overheid naar registratie, regels en controle? Ondernemers zijn volgens Frank van den Heuvel woest en wanhopig. Dit is de reden dat mensen klaar zijn met ‘Den Haag’.

We maken de mooie hoofdstukken van het leven tot kostbare herinneringen.

Liefdevol ontvlechten bij een echtscheiding is mogelijk: erken elkaars menselijkheid

Midden in de storm van een echtscheiding is het mogelijk samen te kiezen voor een proces van liefdevol ontvlechten, stelt voorganger en therapeut Martin de Jong.

Theo Basoski: 'In de beleving van veel jongeren ligt er een heel groot accent op het ene moment van openbare geloofsbelijdenis. Dat werkt onnodig drempelverhogend.'

Het kerkelijke gebruik van de openbare geloofsbelijdenis heeft in deze tijd ook keerzijde

Mooi dat jonge mensen belijdenis van hun geloof afleggen. Maar het gebruik van openbare geloofsbelijdenis, zoals die in veel protestantse kerken bekend is, heeft ook nadelen, stelt studentenpastor Theo Basoski.

CU-leider Mirjam Bikker en minister Carola Schouten van Armoedebestrijding op uitslagenavond van de laatste Tweede Kamerverkiezingen.

ChristenUnie peilt de geest van de tijd onvoldoende: kiezer ziet niet waar de partij verschil kan maken

Zijn er thema’s waarvan de Nederlander zegt ‘dat is typisch de ChristenUnie’? Nee, stellen drie partijgangers uit zuid-Nederland. Zij analyseren de tegenvallende verkiezingsuitslag.