Igor Thiago op training in Firenze.© BELGA

Voor de roem, maar niet voor het geld: zoveel krijgt Club Brugge bij finaleplaats in Conference League

Voor eeuwige glorie, maar niet voor het geld. Een finaleplaats in de Conference League kan Club Brugge straks 3 miljoen euro opleveren. Dat is ongeveer evenveel als... een zege in de groepsfase van de Champions League.

Junior Verbeeke

Natuurlijk leeft de Conference League: het is van 1993 geleden dat een Belgische club nog eens een Europese finale haalde. Maar als het lukt, zal Club Brugge daar niet astronomisch rijk van worden.

Bijna 12 miljoen euro inkomsten

3 miljoen euro: dat is de bonus als blauw-zwart erin slaagt om Fiorentina uit te schakelen in de halve finale. 200.000 euro meer dan wat een zege in de groepsfase van de Champions League dit jaar opleverde. Of 6,6 miljoen euro minder dan wat de 1/8ste finale tegen Benfica opbracht tijdens het kampioenenbal van vorig jaar. Ter vergelijking: voor een finaleplaats in de Champions League wordt dit jaar 15,5 miljoen uitbetaald, in de Europa League is dat 4,6 miljoen euro.

De huidige campagne bracht momenteel ongeveer 11,7 miljoen euro op. Daar zit nog geen televisiegeld bij. Die centen zijn altijd welkom, maar is het klein bier in vergelijking met wat het Europees avontuur vorig seizoen in kas bracht. Toen mocht Club in totaal – inkomsten aan thuiswedstrijden inclusief – een kleine 50 miljoen euro bijschrijven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer