Muziek van Billie Eilish en Harry Styles terug naar TikTok

Nieuws
De muziek van bekende artiesten als Billie Eilish en Harry Styles kan terugkeren op TikTok. Hun muzieklabel Universal Music Group (UMG) heeft alsnog een deal gesloten met het socialemediaplatform.
anp
donderdag 2 mei 2024 om 08:51
Afbeelding
beeld anp

In februari werd de muziek van TikTok gehaald, omdat beide partijen er niet uitkwamen. Het muzieklabel stelde eerder dat TikTok, eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance, geen eerlijke prijs wilde betalen voor de muziekrechten. Volgens TikTok waren de beschuldigingen onjuist.

Wanneer de muziek precies weer terugkeert op TikTok is nog niet duidelijk. Maar het ligt voor de hand dat dit binnenkort gebeurt. UMG spreekt van een "nieuw hoofdstuk" in de relatie met TikTok, dat op zijn beurt zegt blij te zijn het muzieklabel weer te mogen verwelkomen.

Betere vergoedingen

Volgens een verklaring krijgen aangesloten songwriters en artiesten nu betere vergoedingen. Ook zijn afspraken gemaakt over promotiemogelijkheden voor hun muziek en bescherming tegen kunstmatige intelligentie (AI). TikTok wil samenwerken met het aan de beurs in Amsterdam genoteerde UMG om ongeautoriseerde, door AI gegenereerde muziek van het platform te verwijderen.

Ook de muziek van Taylor Swift verdween in februari van de video-app. Een selectie van haar nummers is sinds kort evenwel weer te gebruiken op TikTok. Dat was mogelijk, omdat Swift zelf kan bepalen waar haar nummers te horen zijn. Zij beschikt, in tegenstelling tot veel andere artiesten, zelf over de auteursrechten van haar nummers.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Omzet detailhandel hoger door stijgende prijzen en meer verkopen

De omzet van de Nederlandse detailhandel is in de eerste drie maanden van dit jaar met bijna 4 procent toegenomen vergeleken met een jaar eerder. Winkeliers zagen het aantal verkochte producten gemiddeld met 3,1 procent stijgen.

Afbeelding

Eerste trucks rijden over Amerikaanse drijvende weg naar Gaza

De eerste vrachtwagens met hulpgoederen zijn vrijdagochtend rond 09.00 (08.00 uur Nederlandse tijd) via de tijdelijke drijvende haven aangekomen in Gaza. De trucks hebben humanitaire hulpmiddelen aan boord, meldt de Amerikaanse krijgsmacht.

Afbeelding

AEX koerst af op lager begin na recente recordstanden

De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag lager te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. Eerder deze week tikte de hoofdindex nog nieuwe recordstanden aan door de toenemende hoop op renteverlagingen door de centrale banken.

Afbeelding

ABN AMRO verkoopt belang in Franse levensverzekeraar

ABN AMRO verkoopt haar belang in de levensverzekeraar Neuflize Vie, een Frans bedrijf dat voor 60 procent in handen is van de Nederlandse bank.

Afbeelding

Vliegen wordt volgens ING-rapport voorlopig alleen maar duurder

Vliegen wordt voorlopig alleen maar duurder, waarschuwt ING in een net verschenen rapport. Luchtvaartmaatschappijen kampen met een tekort aan vliegtuigen, arbeidskrachten en reserveonderdelen waardoor ze niet kunnen voldoen aan de groeiende vraag.

Afbeelding

Langverwachte game GTA VI verschijnt eind 2025

Grand Theft Auto VI, het nieuwste deel in de succesvolste gameserie van ontwikkelaar Rockstar Games, wordt in de herfst van 2025 uitgebracht. Dat heeft Take-Two Interactive, het moederbedrijf van Rockstar, bekendgemaakt.