Direct naar artikelinhoud
ColumnAaf ziet sterren

We weten niet wat we onchiquer vinden, dat gemarktplaats of die kortingsbon in de goodiebag

Nu weten we wat er in die goodiebag zat

Korting

O, heerlokkkkk, zoals de ex van Gordon in een seksappconversatie zou zeggen. De niet-beroemde gasten van het huwelijk van Harry en Meghan zijn nu al hun goodiebags van de bruiloft aan het verpatsen.

Claire Oliver bijvoorbeeld, een hr-manager van 31 die bij een bedrijf werkt dat jonge mensen aan banen helpt (een stokpaardje van Prins Harry). Zij was een van de 1.200 gasten zijn die de dag doorbrachten in de directe nabijheid van St. George’s Chapel omdat ze goede dingen doen voor de gemeenschap.

Deze goeierds met een ‘gouden ticket’ hadden de kans om alle 600 vip-gasten van dichtbij voorbij te zien komen – én ze kregen een goodiebag. Oliver twitterde tijdens het huwelijk: ‘Ik mocht vlak buiten Windsor Castle, de royal wedding zien, in deze fantastische setting. Wat een prachtige dag. #goldenticket #royalconnections.’

Maar ondanks al die koninklijke connecties was ze toch niet te chic om een paar uur later haar goodiebag op eBay te zetten, die vervolgens voor 21.400 pond werd verkocht. En ze is niet de enige; er werden meer goodiebags te koop aangeboden.

Nu weten we wat er in die goodiebag voor de niet-vips zat: het programma van de dienst, een flesje water van Windsor Castle, een grote chocolademunt, een blik koekjes en, nu komt het: een bon voor 20 procent korting in de cadeauwinkel van het kasteel.

We weten niet wat we onchiquer vinden, dat gemarktplaats of die kortingsbon.

Het schijnt dat er op eBay ook een stuk bruidstaart rondzwerft uit 1981, nog van de bruiloft van Charles en Diana. Daar zouden we dan weer wel heel veel geld voor over hebben.

Full Duchess mode

Mijlpaal

Nog meer Engels royaltynieuws – volgende week houden we er weer over op, beloofd. Prins Charles vierde dinsdag ook nog zijn 70ste verjaardag. Een half jaar voordat hij echt 70 werd.

Beetje raar, vooral als je zoon net is getrouwd met een nogal groots nationaal festijn. Ik zou zeggen: stel het feest gewoon uit tot 14 november, je échte verjaardag.

Maar volgens People viert Charles zijn verjaardag nu al omdat hij dit jaar een mijlpaal bereikt, en er dus diverse feesten gegeven moeten worden, door het hele jaar heen, om dat te vieren. Tikje megalomaan. Maar dat past misschien bij prinsen. (Niet bij Harry! Die kan nooit meer stuk, met zijn ‘You look amazing. I missed you.’ Hartjes­emoji.)

De 70ste verjaardag van haar megalomane nieuwe schoonvader was meteen het eerste evenement waar ­Meghan Markle als hertogin heen moest, en volgens de Engelse pers was ze ‘in full Duchess mode’. We hebben speciaal voor u even wat filmpjes bekeken om dit te checken, en het is waar. Zoals de Duchess vriendelijk luistert naar mensen van het volk en zelfgeknutselde cadeautjes van ze aanneemt, om die vervolgens subtiel door te spelen aan een hofdame met een grote tas: alsof ze het al jaren doet.

Het enige moment waarop Meghan haar nieuwe, formele rol losliet was toen ze de slappe lach kreeg omdat Harry tijdens een toespraak voor zijn vader werd lastiggevallen door een bij.

In die speech zei Harry tegen het publiek: ‘Mag ik u vragen om met mij samen de Prince of Wales hartelijk te feliciteren, zes maanden voor zijn verjaardag. Hoe ontzettend koninklijk.’

Hij vond het dus ook belachelijk.