Direct naar artikelinhoud
Exclusief

Harry Mens ontpopte zich tot rasechte seksspeeltjesontkenner

Harry Mens is al 20 jaar presentator van Business Class.Beeld Marlies Wessels

Van talkshowoorlog tot showbizzhuwelijk: in de rubriek Sterrenstof neemt Het Parool de mediaweek door. Deze week: de membersclub van Yvonne Coldeweijer, de vibrator van Catherine Keyl en het vogelpak van Europapa.

Harry Mens, Catherine Keyl, Joost Klein, Appie Mussa en Yvonne Coldeweijer. Zonder het vooraf met elkaar afgestemd te hebben, bleken ze de architecten van de week van de absurditeit. Het mooie aan die week was dat elke dag de voorgaande overtrof in beelden waarvan je eigenlijk niet kon geloven dat ze echt waren.

Eerste was er het nieuwtje dat Coldeweijer, met haar juicekanaal op Instagram al enige jaren de moderne versie van de dorpspomp en het kappersblad ineen, stopt met het verspreiden van roddels over BN’ers.

Wie alleen de kop van het berichtje las, juichte te vroeg. Want Coldeweijer blijft gewoon doorgaan met het verspreiden van geruchten, kwaadsprekerij en ander niet te verifiëren geklets, maar doet dat voortaan niet meer gratis.

De tijden dat ze Nederland als een Muidense Moeder Teresa voorzag van kosteloze ontmaskeringen van vreemdgaande sterren is voorbij. Er moet worden betaald, en wel 8,99 euro per maand.

Behalve een opmerkelijke dosis hoogmoed bevatte de lancering van deze ‘speciale juice-memberclub’ ook wel iets prettig oprechts. Die correspondeerde met de enige opmerking uit het interview van Coldeweijer in deze krant van vorig jaar waarin ik me wel kon vinden. Geconfronteerd met de kritiek op haar onethische manier van werken, zei ze die best te begrijpen. “Ik vind het alleen dan wel weer hypocriet dat wie dat zegt, mijn nieuws toch volgt. Blijkbaar willen die mensen het toch allemaal weten.”

Rasechte seksspeeltjesontkenner

Het juice-infuus van die honderdduizenden halfslachtige volgers wordt nu dus ontkoppeld. Voor wie vreest voor ledigheid in zijn bestaan, raad ik van harte de talkshow van Harry Mens aan. De uitzending van zondag was zo vervreemdend dat je vermoedde dat er een script van een meestersatiricus aan ten grondslag lag.

Mens ontving in Business Class, toch al een parel van het journalistieke interview, Catherine Keyl om te praten over de populariteit van de satisfyer. Keyl is warm pleitbezorgster van de luchtdrukvibrator, maar trof in Mens een rasechte seksspeeltjesontkenner.

“Ik hoef zo’n vrouw niet,” concludeerde hij nadat Keyl had verteld hoeveel vrouwen blij zijn met de roze genotsknots. Mens bleek een complot te vermoeden om de man in bed overbodig te verklaren. “Ik regel dat allemaal zelf wel. Daar is een man toch voor?”

Gelukkig was Keyl niet van slag door deze plotse teleportatie naar 1951. “Dat is het probleem met mannen. Ze vinden zichzelf altijd fantastische minnaars.”

Helblauw vogelpak

Maar toch was het vooral de week van Joost Klein. Die treedt pas donderdag op in Malmö, maar zijn absurdistisch gevoel voor humor was nu al onontkoombaar.

Eerst verkondigde zijn creatieve opperhoofd Gover Meit dat Kleins Songfestivalact een nieuwe versie van de maanlanding zou worden, daarna verklaarde Klein een koffer met uien en knoflook mee te nemen naar Zweden en eenmaal ter plekke toverde hij een helblauw vogelpak uit een ander valies. In dat pluizige kostuum werd influencer Appie Mussa gehesen, die erin enthousiast over het Eurovisiepodium begon te hupsen.

Internationale gokkers zagen er de humor niet van in en verplaatsten hun geld snel naar andere kanshebbers. Maar zelfs dat zou een onderdeel kunnen zijn van Kleins volkomen onconventionele totaalkunstwerk.

Over de auteur: Stefan Raatgever is media- en muziekjournalist bij Het Parool. Hij schrijft over televisie, radio en streaming, maar ook over popconcerten, muziektrends en nieuwe albums. Ook is hij een van de recensenten van de rubriek Han Lips kijkt tv.