Basketster Sofie Hendrickx en Lucas Van den Eynde binden de strijd aan tegen kanker: “Samen kunnen we zoveel meer!”

© rr

Sofie Hendrickx weet wat af van timemanagement. Dat bewijst ze door naast professioneel te basketten bij Namen en carrièrecoach te zijn bij Sport Vlaanderen ook nog meter te zijn van Levensloop Neteland. Dat is een loopwedstrijd over 24 uur voor de strijd tegen kanker, die op 29 en 30 juni doorgaat in het Beekpark in Nijlen. Ze doet dat samen met acteur Lucas Van den Eynde.

vtvn

LEES OOK. Sofie Hendrickx nam afscheid van de Belgian Cats, maar combineert nu twee uitdagende jobs: “Uiteindelijk zijn dit luxekeuzes” (+)

“Ze zochten een meter en peter uit de regio van Nijlen/Kessel, waardoor ze bij mij en Lucas terecht zijn gekomen”, aldus de 32-jarige basketster. “Ik werd tijdens de kerstperiode gebeld en had meteen interesse. Uiteraard, voor het goede doel. En het is een evenement in mijn buurt. Ik was dus direct enthousiast om meter te zijn. De strijd tegen kanker is ook een mooi doel. Er is ook wel een persoonlijke betrokkenheid. De uitdaging? We willen 60.000 euro ophalen, vorig jaar werd er zo’n 47.000 euro ingezameld.”

De ex-Belgian Cat wil ook niet zomaar met haar kop op de affiche staan. “Ik heb al met Lucas samengezeten want we willen zo veel mogelijk mensen enthousiasmeren met evenementen. We willen mensen betrekken, dat spreekt altijd meer aan. Ik ben al aangenaam verrast door de betrokkenheid van heel wat mensen. We gaan in februari een aantal evenementen lanceren. Ik wil inderdaad niet gewoon op de poster staan. Ik vind bewegen sowieso belangrijk, als topsporter.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen