VOLLEYBAL PLAY-OFFS: LINDEMANS AALST - MAASEIK 

Robbe Ponseele verlaat Lindemans Aalst voor nationale ploeg en mist drie belangrijke duels: “Maar in de slotmatch tegen Leuven ben ik er weer bij”

Robbe Ponseele gaat zich met de nationale U20 voorbereiden op het EK.© Isosport

AALST -

Lindemans Aalst gaat vrijdagavond in Schotte het laatste deel van de play-offs in met een thuismatch tegen Maaseik. In de laatste vier duels van het seizoen hopen de Ajuinen nog over Volley Haasrode Leuven naar de derde plaats te springen.

Stefan Geeroms

Lindemans Aalst telt vier punten minder dan VHL en moet dus al op een misstap van het team van Kris Eyckmans rekenen. De slotmatch op 13 april, thuis tegen Leuven, zou wel eens beslissend kunnen zijn. “Het zou alvast leuk zijn voor onze supporters om het seizoen af te sluiten met een match met inzet”, zegt Robbe Ponseele. “Ik zal er dan ook opnieuw bij zijn, want de komende drie matchen moet ik missen.”

De 19-jarige spelverdeler uit Hooglede verliet Aalst om zich met de nationale U20 voor te bereiden op het EK-kwalificatietoernooi van volgende week in Oostenrijk. “Sinds maandag trainen wij elke dag in Vilvoorde”, legt Ponseele uit. “Volgende donderdag, vrijdag en zaterdag spelen wij dan tegen respectievelijk Denemarken, Spanje en Oostenrijk. België is na de zesde plaats van vorig jaar op het WK de grote favoriet. Normaal gezien mag het geen probleem zijn om ons te kwalificeren voor het Europees kampioenschap.”

Doublure

Dat EK wordt van 26 augustus tot 7 september gespeeld in Servië en Griekenland. Bij de nationale ploeg speelt Ponseele alvast meer dan bij Lindemans Aalst, waar hij de doublure is van Xavi Folguera. “Dit is mijn eerste seizoen bij Aalst en ik wist vooraf dat dit mijn rol ging zijn. Ik heb daar ook geen enkel probleem mee. In het eerste deel van het seizoen heb ik nog redelijk wat speelkansen gekregen. De laatste wedstrijden is dat wat minder, maar over het algemeen ben ik zeker tevreden over mijn seizoen.”

De West-Vlaming heeft ook volgend seizoen nog een contract bij Aalst. De kans is groot dat zijn rol dan dezelfde zal zijn. Dat er met Lucas Lorente Lopez een nieuwe Spaanse spelverdeler komt, is geen publiek geheim. “Ik kan nu nog wel leven met het feit dat ik niet de eerste keuze ben. Met de komst van Frank Depestele als coach hoop ik wel nog meer te leren. Zijn internationale ervaring als spelverdeler zal hij zeker ook aan mij doorgeven.”

Sport en school

Ponseele combineert volleybal bij Aalst met zijn studies Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de VUB. “Ik zit in mijn eerste jaar en in het begin was het nog wat zoeken en tasten. Dankzij mijn topsportstatuut hoef ik niet veel trainingen te missen. Ik heb nu ook beter mijn draai gevonden. De combinatie volleybal-studeren lukt goed.’’

“Met Aalst volgend seizoen Europees spelen, daar kijk ik alvast naar uit. Eindigen wij het seizoen als derde, dan is deze campagne zeker geslaagd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus