© Dick Demey

PATRO 0 – DEINZE 4

Deinze schiet Maaslandse droom aan flarden

Deinze heeft zichzelf zaterdagnamiddag op Patro met een klinkende 0-4 een prima uitgangspositie bezorgd om de volgende ronde in de promotion play-offs te halen. Zelfs een mirakel à la slotmatch op Beerschot zal voor Patro onvoldoende zijn om nog terug in koers te komen.

Jos Miscoria

Na een lange studieronde zorgde Dansoko (ex-Deinzespeler) voor het eerste gevaar. De linkerwing zette eerste twee Oost-Vlamingen in de wind en haalde dan vanop afstand uit maar de bal vloog rakelings over de kruising. Rond het halfuur kon Deinze, dat tot dan het meeste balbezit had afgedwongen, ook voor het eerst dreigen. Eerst kopte Schuermans op hoekschop over en vervolgens kopte Kehrer, nochtans ongehinderd, op voorzet Janssens van dichtbij naast. Kort voor rust dook Heekeren een vrijschop van Hendrickx knap uit de hoek. Bij de daaropvolgende hoekschop bleef de bal een tijdje in Patro ‘s gevarenzone hangen tot die uiteindelijk voor de voeten van Gonzalo viel die vanop 30 meter prachtig in de kruising mikte: 0-1. Na fout van Lemoine op Dansoko schoot Peeters de vrijschop over. In de minuut extra kopte Dansoko ei zo na nog vóor rust de gelijkmaker binnen, maar doelman Blanco Miras tikte de bal nog net over de lat.

In plaats van 1-1 werd het meteen in de tweede helft 0-2 toen Heekeren een schot van Van Landschoot loste en Kehrer in rebound intikte. Ondertussen was Patro ook al Corstjens, die in de kleedkamer bleef, kwijtgeraakt en moest nu ook Pietermaat met blessure vervangen. Op het uur ging Mertens neer in een licht contact met Dijkhuizen. Ref Smet wees ondanks protest meteen naar de stip vanwaar Mertens zelf de 0-3 op het bord prikte. Trainer Stijnen zette met Bentayeb, Sam Bruce en Noubissi nog al zijn offensieve troeven in, maar de stand milderen lukte niet meer. Erger nog, Kehrer verhoogde nog tot 0-4 en Souleymane liet zelfs nog de forfaitcijfers liggen.

© Dick Demey

PATRO: Heekeren- Dijkhuizen, Renson, Corstjens (46’ Bammens), Swers- Pietermaat (53’ Bentayeb), Pierrot (68’ Noubissi)- Peeters, Van Eenoo, Dansoko- Sigurdarson (68’ Sam Bruce).

DEINZE: Mirás Blanco- Gonzalo, Lemoine, Schuermans, Janssens (80’ Alvarez)- Staelens (89’ Kassimi), Hendrickx, Quintero, Van Landschoot- Mertens (68’ Souleymane), Kehrer (80’ De Schryver).

DOELPUNTEN: 42’ Gonzalo 0-1, 52’ Kehrer 0-2, 62’ Mertens 0-3, 77’ Kehrer 0-4.

GELE KAARTEN: 36’ Pietermaat (fout op Hendrickx), 43’ Lemoine (fout op Dansoko).

SCHEIDSRECHTER: Smet.

TOESCHOUWERS: 2700. (jmi)

© Dick Demey

© Dick Demey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer