Jonatan Medart deelt zijn ‘lelijke’ foto voor ‘Het perfecte plaatje’: “Hoe maak je van een blije vogel een demonisch spook?”

© DBA

Hans-Maarten Post

In Het perfecte plaatje (op Play 4) proberen een aantal bekende Vlamingen een vakjury te imponeren met hun foto’s. Elke week lees je hier het verhaal achter een bijzondere foto uit het programma.

“Iedereen die deze foto ziet, zegt: je bent compleet onherkenbaar”, vertelt Ingeborg. “Maar ik herken mezelf er heel goed in. De opdracht was om een lelijk portret te maken, en Jonatan is gegaan voor zo donker, zwart en lelijk mogelijk. Vergde het veel moed? Het was helemaal binnen mijn comfort zone. (lacht) Het voelt heel bevrijdend om het tegendeel te spelen of te voelen van wat je bent. Dat is de actrice in mij, zeker? Wat je niet ziet: er was ook veel klank bij. Ik heb echt staan brullen voor de foto.”

“Ik vond het best een uitdaging”, voegt Jonatan Medart toe. “Om van die altijd enthousiaste, blije vogel die Ingeborg is, een depressief, demonisch spook te maken. Ik heb geprobeerd om haar vieze, vuile kant naar boven te halen. Wat je tussen haar tanden ziet, is houtskoolpoeder dat gebruikt wordt om je tanden witter te maken. Ik ben blij met het resultaat, dat in mijn ogen het cliché overstijgt. Moest ik mezelf pushen om haar zo ver te krijgen? Nee, Ingeborg heeft mij voor dezelfde opdracht in onderbroek over straat in Gent laten lopen. Dit was een beetje mijn weerwraak.” (lacht)

Het perfecte plaatje, Play 4, elke zaterdag om 21.15 uur, en ook op GoPlay.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer