Circa 160 grienden gestrand op kust westen Australië

Nieuws
In het westen van Australië zijn naar schatting 160 grienden gestrand. Er is een operatie op touw gezet om de dieren te redden. De grienden zijn op of vlak voor een strand beland bij Marybrook, circa 180 kilometer ten zuiden van Perth. Een aantal is snel doodgegaan en er zijn er die stervende zijn.
anp
donderdag 25 april 2024 om 08:32
Afbeelding
beeld anp

Talrijke vrijwilligers helpen bij pogingen dieren die het zouden kunnen overleven naar dieper water te helpen.

Het komt in Australië en Nieuw-Zeeland wel vaker voor dat grote groepen walvissen stranden. Het is niet bekend waarom dit zich voordoet. Onderzoekers denken dat de dieren in de buurt van de kust gedesoriënteerd raken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Minimalistische kunstenaar Frank Stella overleden

De Amerikaanse kunstenaar Frank Stella is op 87-jarige leeftijd overleden, melden verschillende media in de Verenigde Staten. De schilder en beeldhouwer, die zich vooral met zijn vroege minimalistische werken een dominante plek binnen de naoorlogse Amerikaanse kunstwereld verwi..

Afbeelding

Bevrijdingsdag trapt af in Roermond

Bevrijdingsdag trapt af in het Limburgse Roermond. Na de 5 mei-lezing van jurist en mensenrechtenactivist Lilian Gonçalves-Ho Kang You wordt het bevrijdingsvuur aan het begin van de middag ontstoken door demissionair premier Mark Rutte en Ambassadeur van de Vrijheid Wende Snijd..

Afbeelding

Darby en Meeuwis sluiten Bevrijdingsdag af met 5 mei-concert

April Darby, Emma Kok, FLEMMING, Gaia Aikman en Guus Meeuwis geven zondagavond een optreden tijdens het traditionele 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam.

Afbeelding

Hamas: geen akkoord zonder definitief einde oorlog in Gaza

Een hoge functionaris van Hamas heeft gezegd dat de Palestijnse groepering niet zal instemmen met een staakt-het-vuren indien dat niet expliciet een definitief einde van de oorlog in Gaza inhoudt.

Afbeelding

Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken door twee WO II-veteranen

De 101-jarige Canadese oorlogsveteraan Pierce 'George' Brewster en de 99-jarige Britse veteraan Geoff Roberts hebben even voor middernacht in Wageningen het Nationaal Bevrijdingsvuur aangestoken.

Afbeelding

Advocaat: 3 demonstranten aangehouden kort voor stilte op de Dam

Tijdens de Nationale Herdenking op de Dam zijn drie personen aangehouden, en niet één zoals eerder werd gemeld. Dat laat Willem Jebbink, de advocaat van de drie, weten.