Direct naar artikelinhoud

De Bachelor kan niet zonder passie, en dat treft, want de 'boeiende vrouwen' houden eveneens van passie

Het werd me de emotionele rollercoaster wel, die date met Naddja.

Tv-recensie

'Hij vroeg of ik vanavond met hem wil steengrillen!' Nou ja, dát is dus in één zin De Bachelor, het programma dat na zes jaar afwezigheid terug is op Net5 om wat sleetse genderpatronen en achterhaalde datingclichés te eren.

De 32-jarige Robbert Jonkheer uit Amsterdam had óók nooit gedacht dat hij nog eens de bachelor zelve zou worden, 'knap, charmant, single en op zoek naar liefde'. Robert ten Brink komt er dit keer niet aan te pas om de realityprins op het witte paard in het zadel te helpen - hij was de presentator van De Bachelor in 2011, toen nog op RTL4.

De hedendaagse vrijgezel mag het lekker zelf uitzoeken met zijn genante roderozenceremonies, en met twintig 'boeiende vrouwen' die na een polderglamoureuze jurkenparade in Nederland aan zijn voeten zijn gaan liggen op het Griekse eiland Skyros.

Het zijn vrouwen die hem als welkomstgeschenk een sneeuwglobe aanbieden met daarin de tekst 'Say yes to new adventures'. Echt iets voor de bachelor, die 'een krachtige, avontuurlijke vrouw' zoekt, vanzelfsprekend eentje die midden in het leven staat. De bachelor is een man die van reizen houdt en die niet zonder passie kan. Dat treft, want er zijn vrouwen in zijn midden die eveneens van passie houden. Fotograaf Mieke, al meteen helemaal in katzwijm, wist het nog sterker te vertellen: 'Ik bén passie.'

Ook de voice-over is niet bepaald een passiemijder, bleek dinsdag in de derde aflevering: 'Ook Robbert beleeft een emotionele rollercoaster na de passionele date met Naddja.' Die passionele date, dat was dus het streengrillen, met tongen als toetje.

Die passionele date, dat was dus het streengrillen, met tongen als toetje

Nu kregen de vrouwen de regieaanwijzing om de concurrentiestrijd aan te wakkeren en democratisch te bepalen wie van hen er op de volgende date mocht. Na een strategische stemronde ging Robbert paardrijden langs het strand met Mieke ('Het leuke aan Mieke is dat ze Mieke is') en later trommelde hij een groepje anderen uit bed voor een potje nachtvissen. Even voor het totaalplaatje: vorige week moesten drie aanbidders een geit melken, en wie de grootste hoeveelheid melk uit de haar toegewezen geit wist te krijgen mocht op de foto met de roodverbrande bachelor.

En die dacht via deze weg nog wel 'rustig' iemand te leren kennen - zoiets zei hij althans over zijn deelname tegen De Telegraaf. Rustig is het niet, daar op Skyros, waar de dames aangemoedigd worden om elkaar af te troeven en hun 'momentje' te pakken teneinde niet naar huis te worden gestuurd door die ene man. Slappe hap en best wel ironisch als je via zo'n programma, qua vrouw in beeld, een 'krachtig' type wilt vinden.

'Het leuke aan Mieke is dat ze Mieke is'