© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Landbouwbeurs met varkensverkiezing breekt alle records

Met een recordopkomst van liefst 20.000 bezoekers zijn de Vlaamse Agridagen in Ravels een grandioos succes geworden.

Eddy Meulemans

“Dat zijn er 4.500 meer dan twee jaar geleden”, zegt beursmanager Gunther De Mey van De Boerenbond trots. “De verhuizing van Geel naar deze atypische beurslocatie (vier enorme legerhallen op de vroegere NAVO-basis van Weelde, red.) is door iedereen goed onthaald, door zowel exposanten als bezoekers. Landbouwers uit de hele Kempen bezochten onze beurs, maar ook mensen uit de rest van Vlaanderen én uit Nederland.”

Volgens de manager van De Boerenbond is het landbouwsalon daarom letterlijk en figuurlijk een grensoverschrijdende beurs geworden. “Omdat Ravels vlak tegen de Nederlandse grens ligt, maar ook omdat we hier drie dagen lang gezien hebben dat landbouwers en toeleveranciers uit de akkerbouw en de rundvee-, varkens- en pluimveesector als echte concullega’s samenwerken en zich inzetten voor de toekomst van de landbouw.”

Opmerkelijke beursbezoekers waren onder meer ook Europees commissaris Marianne Thyssen (CD&V) en vice-Eerste Minister Kris Peeters (CD&V). Ook vond er in Ravels een soort van missverkiezing plaats, waarbij het mooiste en beste varken van Vlaanderen verkozen werd. Schoonheidswedstrijden krijgen wel eens de kritiek dat het veredelde ‘vleeskeuringen’ zijn, maar in Ravels nam niemand er aanstoot aan.

De volgende editie van de Agridagen vindt plaats in 2020.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER