Hamas blijft met Israël onderhandelen over staakt-het-vuren

Nieuws
Hamas blijft met Israël onderhandelen over een staakt-het-vuren. Een woordvoerder van de groepering meldt dit nadat Israël burgers in het oosten van Rafah heeft opgeroepen te evacueren, wat mogelijk wijst op een Israëlisch grondoffensief in die stad in Gaza.
anp
maandag 6 mei 2024 om 14:06
Afbeelding
beeld anp

‘We zetten de onderhandelingen positief en op een open manier voort’, aldus woordvoerder Abdul Latif al Qanou tegen persbureau AFP. Hij benadrukt dat Hamas een overeenkomst wil bereiken waarmee een einde komt aan de zeven maanden durende oorlog. Israël is tegen een permanent bestand, omdat het Hamas volledig wil uitschakelen.

Een delegatie van Hamas was afgelopen weekend in de Egyptische hoofdstad Caïro om te onderhandelen over een nieuw bestand. Ze zijn inmiddels terug in Qatar, waar de politieke leiding van Hamas is gevestigd, maar gaan dinsdag weer naar Caïro. Hamas en Israël zijn tot dusver één keer erin geslaagd een deal te sluiten. In november werd een week niet gevochten en werden gijzelaars en Palestijnse gevangenen uitgewisseld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.