Doelman Club Brugge geeft zich na briljante wedstrijd met VS pas in blessuretijd gewonnen tegen Italië

© AP

Italië speelde vanavond in de Genkse Luminus Arena een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Man van de match was Club Brugge-doelman Ethan Horvath die met meerdere gevatte tussenkomsten lange tijd de nul op het bord hield. Pas in blessuretijd moest hij zich gewonnen geven.

gvdl

Mocht Club-coach Ivan Leko nog niet overtuigd zijn van de kwaliteiten van zijn Amerikaanse doelman, dan moet hij na de interland tegen Italië niet langer twijfelen. Horvath keepte een geweldige partij. In het openingskwartier had hij al twee schitterende reddingen gerealiseerd, onder meer op een dichte poging van Bonucci. Net voor de pauze voegde Horvath daar nog maar eens een miraculeuze aan toe.

En het Italiaanse éénrichtingsvoetbal ging na de pauze gewoon verder. Lasagna stuitte nog maar eens op Horvath, Grifo zag zijn schot ook al gepareerd door de Brugge-goalie. De jonge Amerikanen konden tussendoor nauwelijk de neus aan het venster steken maar leken met een doelpuntenloos gelijkspel weg te zullen komen. Tot hij zich diep in blessuretijd toch gewonnen moest geven na een onhoudbare poging van Politano. Maar dat Ethan Horvath in Genk indruk heeft gemaakt, daar kon dat late doelpunt niets aan veranderen.

Frankrijk wint

Ook elders werd nog vriendschappelijk geoefend. Zo won wereldkampioen Frankrijk voor eigen volk van Uruguay (1-0) dankzij een goal van Giroud. Frankrijk zag wel Mbappé met een schouderblessure naar de kant gaan.

Australië, met na de pauze Genk-doelman Vukovic tussen de palen, klopte Libanon (3-0) en Charleroi-speler Golizadeh scoorde de enige treffer voor Iran in het gelijkspel tegen Venezuela. Brazilië klopte Kameroen dankzij een doelpunt van Richarlison die al na acht minuten de geblesseerde Neymar kwam vervangen.