Luister naar

Ingezonden brief: De ondernemingsraden van scholen hebben ingestemd, en dan nu staken?

Nieuws
Henk Cornelisse oud-leerkracht Leek
woensdag 13 december 2017 om 03:00

Tussen 2012 en 2016 is de overheidssubsidie per basisschoolleerling gestegen. Maar de leerkracht voor de klas heeft daar niets van gemerkt. Voor zijn en haar salaris gold al die jaren de nullijn. En ook geen vermindering van de werkdruk, eerder toename.

Bestuurders vonden het nodig extra financiële middelen aan andere zaken te besteden of de reservepot te vullen.

Niet de minister, maar de schoolbestuurder beslist over de besteding van de overheidssubsidie.

Maar de bestuurder heeft daarvoor een positief advies van het personeel (via de ondernemingsraad) nodig. Heel veel ondernemingsraden hebben dat positief advies gegeven. Of hebben ze zitten slapen? Dan komt een stakingsactie wel ‘een beetje dom’ over.

Eerst instemmen met het besluit van de bestuurder: geen salarisverhoging en geen werkdrukverlichting.

Daarna van de minister nog meer geld eisen en met een staking de leerling de dupe laten worden (ND 12 december). Raar!

Dan moet je bij je bestuurder en je ondernemingsraad zijn. Die beslissen waar het geld heen gaat. Ga daar de strijd mee aan.

Overigens mijn diepe respect en bewondering voor wat veel leerkrachten dagelijks met en voor hun leerlingen presteren.

En dank voor wat ze mijn (klein)kinderen meegeven. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Waarom kiezen we niet de tamelijk letterlijke vertaling ‘mannen die met mannen het bed delen’?

Nieuwe uitleg van bijbelteksten over homoseksualiteit gaat op de loop met wat er feitelijk staat

'Homoseksualiteit is vertaalfout' (ND 16 april). Het artikel biedt een paar goede inzichten, zegt bijbelwetenschapper Pieter Lalleman, maar het laatste woord is er volgens hem zeker nog niet over gezegd.

CDA-partijleider Henri Bontenbal sprak in de Hannie van Leeuwenlezing voor het CDJA over sociaal-conservatisme.

Het CDA zou - naast sociaal - conservatief zijn, maar wat komt daar eigenlijk van terecht?

Het liberalisme lijkt op Europees niveau leidend te zijn voor het CDA, signaleert Maurits Potappel. Dat ook CDA-politici abortus tot grondrecht uitriepen, was voor veel christendemocraten een onaangename verrassing.

Na duizend pogingen, therapie, één diagnose (gedesorganiseerde hechting) heb ik uiteindelijk de stekker eruit getrokken.

'We geven een beroerd voorbeeld van wat liefde is'. Lezers reageren op de podcast Gebroken Gelofte

De ND-podcastserie Gebroken Gelofte, over scheiden in christelijk Nederland, roept bij luisteraars veel reacties op. ‘Ondanks jarenlange emotionele mishandeling heb ik geprobeerd stabiel te blijven.’

Al snel veranderde de sfeer in de kamer. Er werd een afwijking geconstateerd naast dat ons meisje veel te klein bleek te zijn. De term syndroom viel.

Er ging vorige week van alles door me heen toen ik hoorde dat mijn ongeboren kind ziek is

Ik schaam me dat ik anderen die de zwangerschap afbreken, vóór deze week min of meer automatisch veroordeelde. Maar nu staan mijn man en ik met dezelfde vragen. Theoloog Anne Marije Baars vertelt over een onverwachte diagnose.

 Wat de Christelijke Gereformeerde Kerken de komende maanden doen, gaat alle kerkleden in Nederland en daarbuiten aan. Foto: synodevergadering september 2023.

Govert Buijs groeide op in de CGK. Zijn voorstel om een scheuring te voorkomen: een coöperatie van kerken

Govert Buijs doet een voorstel om de ruzie in de Christelijke Gereformeerde Kerken waardig te beslechten: richt een coöperatie van kerken op; dat voorkomt volledige scheuring.

Opmerkelijk was dat kardinaal Eijk zo vol vuur preekte dat mensen soms spontaan ‘amen’ riepen. Dat is iets dat wij niet gewend zijn.

Kardinaal Wim Eijk heeft gewoon gelijk als hij zich tegen de lhbt+-lobby keert

Kardinaal Wim Eijk kreeg in de media veel kritiek toen hij sprak over ‘een publieke opinie die vreemde ideeën opdringt’. Maar in de zaal waar hij sprak, hoorde Andre van Aarle mensen spontaan ‘amen’ roepen.