De Luzzi’s maakten al verse pasta voor restaurants, nu heeft de familie ook een eigen winkel in Amsterdam-Centrum
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in Amsterdam. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: verse Italiaanse pasta en voorgekookte sauzen bij familiezaak Pastificio Luzzi in Amsterdam-Centrum.
Het Italiaanse Pastificio Luzzi, een winkel gespecialiseerd in verse pasta, draagt de familienaam van de twee broers en zus die het familiebedrijf runnen, met hulp van hun moeder. Ze waren in Bologna al eigenaar van een restaurant en besloten zes jaar geleden naar Amsterdam te verhuizen. Vanuit een productiekeuken maakt de familie verse pasta, die zij aan verschillende restaurants in Amsterdam levert. Onlangs openden de kinderen een eigen winkel met huisgemaakte pasta.
Elke ochtend staan moeder en kinderen in de keuken om de verse pasta te bereiden. Ze werken elke dag samen, en wonen ook nog eens bij elkaar in huis. “Dat is soms wel een uitdaging, maar we zijn een heel hechte familie en niets anders gewend,” zegt oudste broer Riccardo Luzzi (29).
Bij binnenkomst loop je in de winkel meteen tegen de grote vitrine aan, die is gevuld is met allerlei soorten verse pasta’s: van de welbekende linguine (€1,60 p/100g) en fusilli (€2 p/100g), tot gevulde ravioli met asperge (€2,70 p/100 g) of cappellacci met zeebaars (€3,90 p/100g).
Voor wie geen tijd heeft om zelf een saus te bereiden, is er ook keuze uit een aantal voorgekookte sauzen, zoals bolognese (€1,90 p/100g) of pesto (€3 p/100g). Zelfs over een toetje hoef je niet meer na te denken: de tiramisu (€4,50) naar moeders recept is Luzzi’s specialiteit.
Pastificio Luzzi
Binnen Oranjestraat 11H, Centrum.
Maaltijd
Voor iedereen die geen tijd heeft om te koken, heeft Luzzi ook huisgemaakte kant-en-klare eenpersoonsmaaltijden, zoals lasagne of een gnocchigerecht (€7-€9).
Cappulache
De dumplingvormige pastasoort cappulache is het meest populair, bijvoorbeeld met truffelvulling (€3,60 p/100g).
Advies
Riccardo en zijn familie geven graag advies over de beste bereidingstijd voor elke specifieke soort pasta. Zo kook je fusilli het beste vijf minuten en tagliatelle drie minuten.
Bekijk ons overzicht met alle nieuwe winkels, restaurants en cafés. Tips? open@parool.nl.
Lees ook
Geselecteerd door de redactie