Nederlandse keepster Femke Liefting gereanimeerd op veld na botsing, doelvrouw is bij bewustzijn

Het duel tussen de vrouwen van Ajax en AZ in de Nederlandse Eredivisie is na tien minuten stilgelegd na een botsing tussen AZ-keepster Femke Liefting en Ajax-aanvaller Chasity Grant. De doevrouw reageerde niet, maar even later kwam het geruststellende nieuws dat ze bij bewustzijn is.

Jorunn Vannoorden, adb

De 19-jarige Liefting, die eerder deze week een nieuw contract tekende bij AZ, kwam ver uit haar doel om een aanval van Ajax te onderscheppen. Ze kwam daarbij in botsing met Grant. Enkele minuten na de botsing kwamen twee ambulances het veld op.

De wedstrijd werd definitief gestaakt. Na een tijd van grote zorgen en paniek kwam het geruststellende nieuws dat Liefting bij bewustzijn is. Berichten dat de doelvrouw gereanimeerd moest worden, bleken niet te kloppen.

Liefting was bij kennis toen ze het veld per brancard verliet. “Nader ziekenhuisonderzoek wijst uit dat Liefting een hersenschudding heeft opgelopen bij de botsing”, meldde AZ. “Ze mocht na het onderzoek naar huis.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer