Archiefbeeld.© Getty Images via AFP

Manon De Roey verstevigt leidersplaats op Ladies European Tour golf in Zuid-Afrika en kan zondag tweede titel op palmares schrijven

Manon De Roey staat na de derde ronde steviger aan de leiding in het South African Women’s Open (Ladies European Tour/320.000 euro). De 32-jarige Antwerpse kwam in Kaapstad rond in 66 slagen, zes onder par, en bracht haar totaal daarmee op 202, veertien onder.

Bron: BELGA

De Marokkaanse Ines Laklalech deed zaterdag nog een slag beter dan De Roey en is nu op drie slagen haar eerste achtervolgster. De Zweedse Lisa Petterson heeft als derde vier slagen goed te maken. De Engelse Rosie Davies, vrijdag op één slag tweede, had voor haar derde ronde 71 slagen nodig en tuimelde naar de vijfde stek.

Met 66 slagen realiseerde De Roey haar beste ronde van het toernooi. Ze putte er negen birdies voor weg, waartegen ze drie bogeys moest noteren. Als ze zondag standhoudt, boekt De Roey een tweede overwinning op de European Tour. In 2022 won ze de ‘Aramco Team Series in Bangkok. Begin dit seizoen blonk ze al uit met een derde plaats op het Kenia Open.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer