Defensieminister: misschien ook geen Duitse wapens voor Israël

Nieuws
De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius zei donderdag dat Berlijn overweegt om geen wapens meer aan Israël te leveren. Aanleiding was de uitspraak van de Amerikaanse president Joe Biden dat de Verenigde Staten stoppen met wapenleveringen aan Israël als het doorgaat met de belegering van de stad Rafah in de Gazastrook.
anp
vrijdag 10 mei 2024 om 04:25
Afbeelding
beeld anp

‘Dit wordt momenteel besproken’, zei de minister in het tv-programma Heute Journal van de Duitse zender ZDF. Maar de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de kanselarij en het ministerie van Buitenlandse Zaken, voegde hij eraan toe.

Ze hadden dit volgens Pistorius ‘achter gesloten deuren’ besproken. Toen de presentatrice hem vroeg of hij de regering van de VS begreep, antwoordde de Duitse defensieminister, ‘Ja, ik kan dat begrijpen.’ Pistorius vertelde verder in het tv-programma dat het cruciaal was voor Israël ‘om zich te blijven focussen op de-escalatie.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tata akkoord met Britse netbeheerder over vergroenen staalproces

Tata Steel heeft een deal gesloten met de Britse stroomnetbeheerder National Grid voor het bouwen van nieuwe energie-infrastructuur. Die is nodig om de vestiging in Port Talbot in Wales te vergroenen.

Afbeelding

Israëlische ministers woedend over aanvraag arrestatiebevelen ICC

In Israël is woedend gereageerd op het nieuws dat de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) heeft gevraagd om arrestatiebevelen tegen premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Yoav Gallant.

Afbeelding

Hamas hekelt aanvraag arrestatiebevel tegen kopstukken

Hamas hekelt de aanvraag van internationale arrestatiebevelen tegen drie van haar leiders door de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC). Dit 'stelt het slachtoffer gelijk aan de beul', aldus een topfunctionaris van de Palestijnse groepering.

Afbeelding

Poetin spreekt met interim-president Iran

De Russische president Vladimir Poetin heeft telefonisch gesproken met Mohammad Mokhber, de maandag aangetreden interim-president van Iran. Mokhber heeft de taken overgenomen van de overleden president Ebrahim Raisi.

Afbeelding

Atoomagentschap wil betere bescherming radioactief materiaal

Het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) heeft opgeroepen tot een betere bescherming van radioactief materiaal wanneer dit wordt vervoerd. Volgens de organisatie meldden 31 landen vorig jaar in totaal 168 gevallen waarin radioactief materiaal werd gestolen, verloren ging of an..

Afbeelding

Storing bij Marktplaats is volgens het platform opgelost

De storing bij Marktplaats is verholpen, laat een woordvoerster van het onlineplatform weten. Wie tweedehandsspullen wilde zoeken op Marktplaats kon maandagochtend problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen.