Moederbedrijf Douglas debuteert op Damrak na uitstel

Nieuws
Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners maakt vrijdag haar langverwachte debuut op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is eigenaar van onder meer cosmetica- en parfumerieketen Douglas, het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling en de voormalige theedivisie van Unilever. Ook investeert de investeringsmaatschappij in Franse en Spaanse voetbalcompetities en in het beroemde rugbytoernooi Six Nations.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 03:30
Afbeelding
beeld anp

Het is een van de grootste beursgangen in tijden op Beursplein 5. CVC stelde plannen voor een beursgang naar verluidt meermaals uit in verband met onrust op de beurzen. In mei 2022 was dat om de oorlog in Oekraïne en in november vorig jaar door de aanval van Hamas op Israël. Nu komt het er dan toch van.

Naar verwachting gaat de beursgang CVC in totaal ongeveer 2,3 miljard euro opleveren. De bedoeling is dat de gang naar de aandelenmarkt helpt bij verdere groei van de in 1981 opgerichte beleggingsfirma. Ook moet de beursnotering zorgen voor toegang tot de kapitaalmarkten en grotere bekendheid van het bedrijf.

Meerderheidsbelang in Douglas

Hoewel de onderneming ook nieuwe aandelen gaat aanbieden, komt het merendeel van bestaande aandeelhouders. Bij de bestaande aandeelhouders die stukken verkopen, zijn geen werknemers van CVC zelf.

Onlangs bracht de investeerder Douglas nog naar de beurs in Frankfurt. CVC heeft nog steeds een meerderheidsbelang in de Duitse parfumerieketen. De investeringsfirma heeft in totaal circa 186 miljard euro aan beleggingen in beheer.

Kantoren wereldwijd

CVC telt ruim 1150 werknemers. De onderneming heeft een hoofdkantoor in Luxemburg en daarnaast kantoren in Londen, Frankfurt, Parijs, Brussel, Milaan, Hongkong, Tokio, New York en São Paulo.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

FT: inlichtingendiensten waarschuwen voor Russische sabotage

Europese inlichtingendiensten hebben hun regeringen gewaarschuwd dat Rusland gewelddadige sabotageacties aan het voorbereiden is. Dit bericht zakenkrant The Financial Times, dat inzage kreeg in analyses uit drie Europese landen.

Afbeelding

Recordomzet voor iPhone-maker Foxconn in april

iPhone-producent Foxconn heeft zijn inkomsten vorige maand aanzienlijk zien stijgen, tot het hoogste niveau ooit voor de maand april. De omzet klom met 19 procent tot omgerekend 14,8 miljard euro, maakte het Taiwanese bedrijf zondag bekend.

Afbeelding

Ambassadeurs van de Vrijheid met heli's onderweg naar festivals

Claude, FLEMMING, Son Mieux en Wende, de Ambassadeurs van de Vrijheid van dit jaar, zijn vanaf vliegbasis Gilze-Rijen met helikopters van Defensie opgestegen op weg naar de bevrijdingsfestivals waar zij zondag optreden.

Afbeelding

Alle vijf aangehouden personen rondom herdenking Dam weer vrij

De vijf mensen die zaterdag rondom de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam zijn aangehouden, zijn weer vrij. Dat laat een woordvoerder van de politie zondagochtend weten. Vier personen werden tijdens de ceremonie op het Amsterdamse plein aangehouden.

Afbeelding

Bureau: stem tegen beloning Boeing-topman van 33 miljoen dollar

Aandeelhouders van de geplaagde Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing krijgen het dringende advies om tegen een salarispakket van 32,8 miljoen dollar (31 miljoen euro) voor topman David Calhoun te stemmen.

Afbeelding

Gunstige weersomstandigheden voor bevrijdingsfestivals

Anders dan tijdens dodenherdenking een dag eerder, wordt het weer op Bevrijdingsdag op veel plekken beter. Volgens Weeronline wordt het in het noorden maximaal 14 graden. In het zuidoosten wordt rekening gehouden met temperaturen tot maximaal 18 graden.