Yates en Van Vleuten winnen WorldTour

Foto: ANP

Met de Ronde van Guangxi zit de WorldTour er ook bij de mannen op. De Brit Simon Yates bezorgde zijn ploeg Mitchelton-Scott de eindzege in het regelmatigheidsklassement waar het Australische team met Annemiek van Vleuten ook bij de vrouwen de winnaar leverde. Yates was al zeker van de winst. ,,Het is een bekroning van een mooi jaar”, reageerde Yates op de website van zijn team. ,,De Vuelta was uiteraard het hoogtepunt van mijn seizoen, maar ondanks mijn terugval kijk ik ook met trots terug op mijn optreden in de Ronde van Italië.” Yates leidde in die rittenkoers tot twee dagen voor het einde.

Yates houdt in het eindklassement de Slowaak Peter Sagan en de Spaanse wereldkampioen Alejandro Valverde achter zich. Tom Dumoulin is op de tiende plaats de hoogst gerangschikte Nederlander.

Van Vleuten, herstellende van een kniebreuk opgelopen in de wegrace van het WK, boekte dertien overwinningen waaronder de eindzege in de Giro Rosa. Ze sluit het seizoen ook af als nummer één van de wereld. Bij de mannen is dat Valverde, met Yates op de tweede plaats.