© Patrick Hattori

Dirk Frimout overhandigt sterrenkijkers aan lerarenopleiding Thomas More

Op Campus Kruidtuin van de Thomas More Hogeschool in Mechelen is maandag het project “Sterren schitteren voor iedereen” langsgeweest. De lerarenopleiding van de hogeschool kreeg twee sterrenkijkers cadeau - één van de organisatie zelf, één van weervrouw Jill Peeters - en gewezen astronaut Dirk Frimout kwam er een gastcollege geven.

“Sterren schitteren voor iedereen” is een initiatief van Jean-Pierre Grootaerd en de Werkgroep Kijkerbouw, allebei verbonden aan de UGent Volkssterrenwacht Armand Pien. Het gaat om een groep vrijwilligers die de jeugd zoveel mogelijk warm willen maken voor astronomie. De Thomas More Hogeschool leek hen een ideale bestemming voor sterrenkijkers, aangezien Campus Kruidtuin over een leercentrum beschikt waar docenten en studenten van de lerarenopleiding, maar ook buitenstaanders, allerlei (hand)boeken en ander didactisch materiaal vinden. De sterrenkijkers en nog eens 8,5 kilo aan boeken krijgen een plaats in een eigen themahoek rond astronomie.

Voormalig astronaut Dirk Frimout, de eerste Belg in de ruimte, kwam de sterrenkijkers maandag mee overhandigen en maakte ook nog tijd voor een ontmoeting met leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van basisschool De Ham en voor een gastcollege voor de studenten van de lerarenopleiding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER