“Poging tot terreur” nabij Times Square: verdachte opgepakt en geïdentificeerd, vier gewonden

Bij de explosie van maandag aan het busstation Port Authority in Manhattan, zijn vier gewonden gevallen. Dat meldt de brandweer van New York op Twitter. De antiterreurafdeling van de FBI is mee belast met het onderzoek, meldt NBC News. Het incident wordt beschouwd als een “poging tot terreur”, aldus de burgemeester van New York. De verdachte werd al geïdentificeerd.

adm

Verschillende metrolijnen worden geëvacueerd. De explosie zou plaats hebben gevonden nabij het busstation ‘Port Authority’, op de hoek van 42nd West en 8th Avenue, op wandelafstand van Times Square.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pijpbom

Volgens de brandweer raakten in totaal vier mensen gewond. Geen van hen is er erg aan toe, aldus nog de brandweer op Twitter. De NYPD meldt eveneens via Twitter dat “één mannelijke verdachte werd opgepakt.

De ontploffing werd veroorzaakt door een pijpbom. De verdachte zou de bom op zich hebben gehad toen deze afging. Vermoedelijk ontplofte de bom te vroeg. De FBI is mee belast met het onderzoek. Het incident wordt beschouwd als een “poging tot terreur”, aldus nog de politie. Volgens James O’Neill, de hoofdcommissaris van de New Yorkse politie, is de verdachte een 27-jarige man uit Bangladesh. Akayed Ullah zou een adres hebben in Brooklyn en al zeven jaar in de VS verblijven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Port Authority is, met 65 miljoen passagiers per jaar, de meest drukbezochte busterminal van de VS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER