Opnieuw drie Palestijnen gewond bij rellen aan grens tussen Israël en Gazastrook

© BELGAIMAGE

Bij nieuwe rellen aan de grens tussen Israël en de Gazastrook zijn maandag drie Palestijnen gewond geraakt. Volgens een woordvoerder van het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid liepen ze schotwonden op. Het Israëlische leger kan het nieuws nog niet bevestigen.

adm

Sinds de erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad door de Amerikaanse president Donald Trump woensdag, is het zeer onrustig in de Palestijnse gebieden. Bij protesten en door Israëlische luchtaanvallen werden al vier Palestijnen gedood, onder wie twee strijders van radicaalislamitische groep Hamas. Volgens het ministerie van Volksgezondheid raakten ongeveer 400 Palestijnen gewond door kogels, en meer dan duizend door traangas. Aan Israëlische zijde raakten dertien politieagenten en veiligheidsagent gewond.

LEES MEER.Netanyahu niet te spreken over “hypocriete” houding van Europa over Jeruzalem

De Palestijnse protesten zijn sinds het weekend wat afgezwakt, maar de verschillende Palestijnse fracties hebben wel al opgeroepen om vrijdag na het middaggebed opnieuw te protesteren. Hamas heeft vorige week bovendien opgeroepen tot een nieuwe intifada.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen