Man aangeklaagd voor moord na aanval met zwaard in Londen

Nieuws
Een man is aangeklaagd voor onder meer moord na een aanval met een zwaard in Londen, waarbij een 14-jarige jongen om het leven kwam. De 36-jarige verdachte verscheen donderdag voor het eerst voor de rechtbank. Die bepaalde dat de man voorlopig blijft vastzitten.
anp
donderdag 2 mei 2024 om 13:56
Afbeelding
beeld anp

Vier anderen, onder wie twee agenten, raakten door het geweld gewond. De Spaans-Braziliaanse verdachte wordt ook beschuldigd van twee pogingen tot moord, twee gevallen van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, inbraak en bezit van een steekwapen.

De steekpartij vond dinsdagochtend plaats in het noordoosten van de Britse hoofdstad, in de buitenwijk Hainault. De verdachte zou eerst met een busje tegen een hek van een woning zijn gereden. Daar zou hij zijn eerste slachtoffer hebben gestoken en daarna het tweede slachtoffer in een nabijgelegen woning. Vervolgens werd de 14-jarige jongen, die naar school liep, aangevallen. Twee agenten die na meldingen over het geweld ter plaatse kwamen, liepen zware verwondingen op.

De politie heeft verklaard dat er geen sprake was van terrorisme. Wat het motief wel was, is niet duidelijk. Daar heeft de politie nog niets over gezegd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Laatste bankschikking in derivatendrama Vestia

De woningcorporaties die uit het vroegere Vestia zijn voortgekomen, hebben een schikking getroffen met de Britse bank Barclays. Deze schikking sluit een reeks schikkingen met banken af die zijn voortgekomen uit het derivatendebacle, dat de corporatie jaren terug miljarden euro'..

Afbeelding

Armoedefonds: organisaties zien stijging hulpvragen

Veel organisaties die hulp bieden bij armoede krijgen meer hulpvragen, meldt het Armoedefonds op basis van eigen onderzoek. Van de 477 ondervraagde organisaties zag de helft (51 procent) in het afgelopen half jaar een stijging van het aantal hulpverzoeken.

Afbeelding

Chinese overheid verlaagt minimale aanbetaling voor eerste huis

China verlaagt de minimale aanbetaling voor de aankoop van een eerste huis. De Chinese overheid hoopt hiermee de vastgoedmarkt, die met een ongekende schuldencrisis kampt, enigszins vlot te trekken.

Afbeelding

Arrestatie na dodelijk ongeval met reclamebord in Mumbai

De Indiase politie heeft de eigenaar opgepakt van het bedrijf waarvan een groot reclamebord in Mumbai omviel, melden Indiase media. Zestien mensen kwamen om het leven. Tientallen anderen werden onder het enorme bord vandaan gehaald.

Afbeelding

Waterzuiveraar NX Filtration flink hoger op lager Damrak

NX Filtration behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden enthousiast op de aankondiging dat de waterzuiveraar uit Enschede een groot contract heeft getekend met de Mexicaanse watercentrale SAPAL.

Afbeelding

Omzet detailhandel hoger door stijgende prijzen en meer verkopen

De omzet van de Nederlandse detailhandel is in de eerste drie maanden van dit jaar met bijna 4 procent toegenomen vergeleken met een jaar eerder. Winkeliers zagen het aantal verkochte producten gemiddeld met 3,1 procent stijgen.