Miljardenverlies Moderna door wegvallen vraag naar coronaprikken

Nieuws
Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Moderna heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een miljardenverlies geleden, omdat er nauwelijks nog vraag is naar zijn coronavaccins. Het nettoverlies bedroeg 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro), vergeleken met een winst van 79 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar, werd donderdag bekend.
anp
donderdag 2 mei 2024 om 14:03
Afbeelding
beeld anp

De omzet kelderde met 91 procent, van 1,9 miljard dollar in het eerste kwartaal van vorig jaar, tot 167 miljoen dollar. ‘Deze daling was vooral te wijten aan de verminderde verkoop van het covid-19-vaccin’, aldus Moderna.

Bedrijven als Moderna en Pfizer verdienden in de coronajaren tientallen miljarden met de verkoop van hun middelen. Zo leverden de coronaprikken Moderna een omzet op in 2022 van meer dan 19 miljard dollar. De nettowinst bedroeg toen 8,4 miljard dollar.

Vorige maand zette de Amerikaanse farmaceut een streep door zijn plan om een fabriek voor onder meer coronavaccins te bouwen in Kenia, vanwege twijfels over de vraag naar deze vaccins in Afrika.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Neergeschoten Slowaakse premier Fico ligt nog op intensive care

De Slowaakse minister-president Robert Fico ligt nog altijd op de intensive care, meldt zijn regering. Eerder deze week werd al bekend dat hij een aanslag op zijn leven zou overleven, maar er wel slecht aan toe is.

Afbeelding

Mogelijk opzettelijke aanrijding Eindhoven, man in levensgevaar

Een 56-jarige fietser is donderdagmiddag aangereden in Eindhoven, mogelijk met opzet. Volgens de politie is de man er zo slecht aan toe dat gevreesd wordt voor zijn leven. De 58-jarige bestuurder van de bestelbus waarmee het gebeurde, is aangehouden en zit nog vast.

Afbeelding

De Hypotheekshop: dieptepunt woningbouw lijkt voorbij

Het dieptepunt op de nieuwbouwmarkt lijkt voorbij. In 2023 is het aantal verkochte nieuwbouwwoningen licht gestegen. Ook zijn er in het vierde kwartaal van 2023 meer bouwvergunningen verstrekt voor vooral koopwoningen, meldt hypotheekadviseur De Hypotheekshop op basis van de Mo..

Afbeelding

Poetin over offensief Charkiv: militairen creëren een bufferzone

De Russische president Vladimir Poetin stelt dat een verovering van de Oekraïense stad Charkiv geen deel uitmaakt van het plan van Rusland. De Russische militairen in de gelijknamige grensregio creëren volgens Poetin een 'bufferzone' voor de veiligheid van Rusland.

Afbeelding

Zo'n 150 mensen bij pro-Palestijns protest VU Amsterdam

Bij het gebouw van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam voeren vrijdag zo'n 150 pro-Palestijnse demonstranten actie, ziet een verslaggever van het ANP.

Afbeelding

Van Ooijen: plannen coalitie 'complete kaalslag' voor preventie

Demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) noemt de plannen van de nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB op het gebied van preventie 'een complete kaalslag'.