Wordt zoektocht naar vermiste vlucht MH370 dan toch weer hervat?

© REUTERS

De zoektocht naar het vermiste toestel van Malaysia Airlines wordt mogelijk toch weer hervat. Eerder dit jaar werd de zoektocht gestaakt, maar de Maleisische overheid denkt daar nu weer anders over.

lbo

Vlucht MH370 verdween 3,5 jaar geleden plots van de radar. Sindsdien ontbreekt elk spoor van het toestel. Af en toe werden wel brokstukken gevonden van het vliegtuig, maar het echte toestel bleef tot nog toe onvindbaar, ondanks grote zoekacties van de Australische, Maleisische en Chinese autoriteiten.

Omdat die zoektocht al die tijd vruchteloos was, maar tegelijk heel wat geld kostte, werd begin dit jaar beslist de zoektocht stopt te zetten. Maleisië wil daar nu echter verandering in brengen. De Maleisische autoriteiten zijn onderhandelingen gestart met Amerikaans bedrijf Ocean Infinity. Die firma brengt de zeebodem in kaart.

Een zoektocht met die firma zal alvast minder kosten met zich meebrengen, tenzij het een succesvolle zoektocht wordt. Ocean Infinity zal namelijk geen geld innen indien het toestel niet gevonden wordt.

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines verdween 8 maart 2014 boven de Indische Oceaan. Het vliegtuig met 239 mensen aan boord was op weg van Kuala Lumpur naar Peking. De voorbije jaren werden al brokstukken gevonden van het vliegtuig op La Réunion, op Mauritius en op een eiland voor de kust van Tanzania.

© AFP

© EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen