Neergestoken medewerker ggz-instelling Heerlen overleden

Nieuws
De medewerker van een ggz-instelling in Heerlen die vorige week werd neergestoken, is dinsdag aan haar verwondingen overleden. Dat meldt de politie woensdagochtend. De vrouw werd vorige week maandagmiddag neergestoken op het terrein van de instelling aan de John F. Kennedylaan. Korte tijd later hield de politie een 29-jarige vrouw uit Heerlen aan als verdachte.
anp
woensdag 24 april 2024 om 09:46
Afbeelding
beeld anp

Tussen het slachtoffer en de verdachte bestond in het verleden een "behandelrelatie", laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten. De verdachte verschijnt donderdag voor de raadkamer. Ze wordt na de dood van het slachtoffer niet langer verdacht van poging tot moord of doodslag, maar van moord of doodslag, aldus de woordvoerder van het OM.

Na het steekincident meldde de politie aanvankelijk dat het slachtoffer een voorbijganger was die op straat was neergestoken, maar dat bleek niet te kloppen. Later werd duidelijk dat het slachtoffer bij de ggz-instelling werkte. Die instelling, Mondriaan, zegt dat medewerkers diep bedroefd zijn over de dood van hun collega.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onderzoek: lichte groei verkopen tablets in eerste kwartaal

De wereldwijde leveringen van tablets door producenten aan verkopers en winkeliers is in het eerste kwartaal van dit jaar licht gegroeid. De groei volgt op vier kwartalen van krimp op rij en is te danken aan aantrekkende consumentenbestedingen en een stabilisatie van de werelde..

Afbeelding

Brand Hengelo onder controle, bewoners weer terug naar huis

De brand die in de nacht van zondag op maandag ontstond in een bedrijfspand in het Overijsselse Hengelo is onder controle, meldt de brandweer. Een paar woningen naast het brandende pand in de Molensteeg werden ontruimd.

Afbeelding

Zeer grote brand in bedrijfspand in binnenstad Hengelo

De brandweer is in de nacht van zondag op maandag rond 04.00 uur uitgerukt voor een zeer grote brand in de Molensteeg in de binnenstad van het Overijsselse Hengelo. Volgens de brandweer gaat het om een brand in een bedrijfspand en is de vuurhaard moeilijk te bereiken.

Afbeelding

Rechtse politicus Mulino wint presidentsverkiezingen in Panama

De rechtse politicus, investeerder en voormalig minister van Veiligheid José Raúl Mulino heeft zondag de presidentsverkiezingen in Panama gewonnen. Met negentig procent van de stemmen geteld, heeft hij 34 procent van de stemmen binnengehaald en is hij uitgeroepen tot winnaar.

Afbeelding

PVV, VVD, NSC en BBB moeten knopen gaan doorhakken

De kabinetsformatie gaat een cruciale fase in. Voor het eerst in bijna twee weken gaan de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB weer langs bij de informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. De partijen moeten belangrijke beslissingen gaan nemen.

Afbeelding

Xi ontmoet Macron en Von der Leyen op eerste EU-bezoek sinds 2019

De Chinese president Xi Jinping is voor het eerst in vijf jaar weer in Europa en heeft maandag een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron en Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.