NY Post: Man die zichzelf in brand stak in New York overleden

Nieuws
De man die zichzelf vrijdag op straat in New York in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de New York Post.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 07:02
Afbeelding
beeld anp

De politie bevestigde eerder dat het om Maxwell Azzarello gaat, geboren in 1987 en afkomstig uit Florida. Hij plaatste voor zijn daad een uitvoerige verklaring op internet. Op platform Substack sprak hij over een ‘extreme daad van protest om de aandacht te vestigen op een dringende en belangrijke ontdekking.’

Het ging om een complottheorie. ‘We zijn het slachtoffer van een totalitaire zwendel, en onze eigen regering (samen met veel van hun bondgenoten) staat op het punt ons te treffen met een apocalyptische fascistische wereldcoup.’

Hoewel hij zichzelf in brand stak bij de rechtbank waar het eerste strafproces tegen de Amerikaanse ex-president wordt gehouden, leek zijn actie niet specifiek gericht tegen Trump of de rechtszaak. Voor zijn daad gooide Azzarello pamfletten met zijn samenzweringstheorie in de lucht, aldus de autoriteiten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Uber-rivaal Bolt haalt geld op voor voorbereiding beursgang

Uber-rivaal Bolt heeft 220 miljoen euro krediet veiliggesteld. Het geld moet het Estse mobiliteitsbedrijf helpen zich voor te bereiden op een beursgang.

Afbeelding

WHO heeft noodplan in geval inval Rafah, maar 'slechts pleister'

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een noodplan opgesteld voor het geval dat Israël de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook binnenvalt, meldt Rik Peeperkorn, WHO-vertegenwoordiger voor de bezette Palestijnse gebieden.

Afbeelding

Busvervoerder Hermes zet studenten in als chauffeur om tekort

Ov-bedrijf Hermes leidt studenten op tot buschauffeur om de personeelstekorten aan te pakken. Een wervingsactie in de regio Eindhoven heeft zestig student-chauffeurs opgeleverd, maakt het bedrijf vrijdag bekend.

Afbeelding

Moskeeën vragen Halsema om Gaza te benoemen in toespraak op 4 mei

Meer dan tweehonderd moskeeën, verenigd in het regionale samenwerkingsverband K7, doen een oproep aan de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema om in haar toespraak op de Dam op 4 mei het geweld in Gaza te benoemen.

Afbeelding

2000 arrestaties bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

Meer dan 2000 mensen zijn aangehouden bij pro-Palestijnse demonstraties op universiteiten in de Verenigde Staten. De arrestaties vonden plaats op meer dan veertig campussen in zeker 25 verschillende staten, melden CNN, NBC en andere Amerikaanse media op basis van eigen tellingen.

Afbeelding

VVD en BBB niet bezorgd over beknotting persvrijheid

VVD en BBB maken zich geen zorgen over beknotting van de persvrijheid, ook niet als PVV in een nieuw kabinet komt. "We hebben voldoende vertrouwen in de democratie en de rechtstaat dat het niet zo ver komt", zegt BBB-Kamerlid Henk Vermeer.