Bloemencorso trekt veel bekijks in Bollenstreek

Nieuws
Naar verwachting een miljoen mensen komen zaterdag af op het jaarlijkse Bloemencorso in de Bollenstreek. Vijftien praalwagens trekken van Noordwijk naar Haarlem. Onderweg worden onder meer de kernen van Voorhout, Sassenheim, Lisse en Hillegom aangedaan. ‘Langs de hele route staat het vol, vooral in de dorpskernen is het een groot feest’, verwacht een woordvoerder.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 03:47
Afbeelding
beeld anp

De wagens vertegenwoordigen de dorpen waar het corso doorheen trekt en er is een wagen van de provincie Noord-Holland. Eén praalwagen is van alle mensen die daarvan een stukje hebben ‘geadopteerd’ door middel van een donatie.

De makers van de praalwagens hadden dit jaar een probleem, omdat de hyacinten in de Bollenstreek al waren uitgebloeid. Daarom moesten ze hyacinten uit noordelijker gebieden gebruiken. ‘Daar is het ietsje kouder en bloeien ze later. Met veel kunst-en-vliegwerk is het toch gelukt’, zegt de woordvoerder.

Het is de 77e keer dat het corso wordt gehouden. Zelfs tijdens de coronacrisis was de organisatie actief. ‘Toen hebben we bloemen bij de mensen gebracht zodat ze zelf een corsohart konden prikken.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Celstraf voor kapitein na dodelijke brand op schip in Californië

De kapitein van een Californisch schip dat in 2019 in brand vloog, waardoor 34 mensen omkwamen, moet vier jaar de cel in. De inmiddels 70-jarige Jerry Boylan krijgt de celstraf voor 'grove nalatigheid, onoplettendheid bij het nakomen van zijn plichten, en roekeloze minachting v..

Afbeelding

ING verder omhoog in positieve AEX, Aperam zakt na cijfers

ING behoorde vrijdag opnieuw tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. De bank won een dag eerder al ruim 6 procent na een goed ontvangen kwartaalbericht en werd nu 1,4 procent hoger gezet.

Afbeelding

Kans op regen tijdens dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Het wordt komend weekend licht wisselvallig weer. Volgens Weeronline is er op beide dagen kans op buien bij temperaturen van 15 tot 18 graden.

Afbeelding

Advocaten in VS: Chinese TikTok beschermt beter tegen verslaving

Videoplatform TikTok doet in thuisland China veel meer om verslaving onder kinderen tegen te gaan. Dat zeggen Amerikaanse advocaten die honderden rechtszaken tegen moederbedrijf ByteDance voorbereiden.

Afbeelding

Bemanning van door Iran gekaapt schip vrijgelaten

Iran heeft de bemanning vrijgelaten van een containerschip dat vorige maand in beslag werd genomen. Het vaartuig met Israëlische banden blijft wel onder Iraanse controle. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amirabdollahian, bekendgemaakt.

Afbeelding

Ontslag dreigt voor 4 politiemensen Amsterdam om WhatsAppgroep

De politie Amsterdam heeft vier medewerkers strafontslag aangezegd omdat ze hebben deelgenomen aan een WhatsAppgroep waar grensoverschrijdende en discriminerende teksten werden gedeeld.