The Chosen in de bioscoop. Nederlandse bioscoopketens zien kansen met christelijke films en series

Nieuws
Grote bioscopen zoals Pathé, Vue en Kinepolis gaan meer experimenteren met christelijke producties. Zo zijn in de week van Hemelvaart in zo’n dertig bioscopen de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen van The Chosen te zien. Een dramaserie over het leven van Jezus.
Jort van Slooten Jort van Slooten
woensdag 24 april 2024 om 20:15 aangepast 25 april 2024 09:18
Jonathan Roumie speelt Jezus in The Chosen
Jonathan Roumie speelt Jezus in The Chosen beeld the chosen

Hoewel The Chosen zich richt op een christelijk publiek, gelooft filmdistributeur WW Entertainment dat ook niet-christelijke bioscoopgangers de ‘kwalitatief hoogwaardige’ serie gaan kijken. Naast de serie hoopt het bedrijf samen met de christelijke filmdistributeur NEEMA de komende jaren meer ‘bioscoopwaardige films met een christelijke inslag’ uit te brengen in de Nederlandse bioscopen. 

Daarbij gaat het bedrijf zich bij de promotie op een breder publiek richten dan uitsluitend de christelijke kijker. De eerstvolgende ‘christelijke’ film op de planning is het oorlogsdrama Bonhoeffer over de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Jonathan Roumie speelt Jezus in The Chosen

The Chosen in de bioscoop. Nederlandse bioscoopketens zien kansen met christelijke films en series

Grote bioscopen gaan meer experimenteren met christelijke producties. Zo zijn in de week van Hemelvaart in zo’n dertig bioscopen de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen van The Chosen te zien.

David Cohen moet kiezen wie van deze mensen hij redt en wie niet

Van kwaad tot veel erger: nieuwe serie over de duivelse dilemma's van De Joodse Raad

Hoelang kun je samenwerken met het kwaad 'om erger te voorkomen'? Pierre Bokma speelt David Cohen in de nieuwe historische dramaserie van de EO: De Joodse Raad. Bokma: 'Cohen koos om Satan in de ogen te kijken.'

Van de eigen familiegeschiedenis  van Hans Fels is bijna niets over.

Hoe vertel je je levensverhaal aan je kinderen? Hans Fels tekent zijn leven

Filmmaker Hans Fels is 63 jaar wanneer hij vader wordt van Zara. De coronapandemie versterkt het besef dat als hij ziek wordt en sterft, hij Zara nooit over zijn verleden zal kunnen vertellen. Fels besluit daarom zijn leven voor haar te tekenen.

Tienduizenden acteurs en schrijvers gaan al maanden de straat op en die gevolgen gaat de kijker voelen.

Waarom je als film- en seriekijker nu écht last krijgt van de Hollywoodstaking. En vijf andere vragen

Al ruim vier maanden ligt Hollywood plat door stakingen van schrijvers en acteurs. Wat is er aan de hand en wat ga je hiervan merken? Zes vragen en antwoorden over de Hollywoodstaking.

De toon en toonbaarheid van veel christelijke films blijven van bedenkelijk niveau.

Hebben 'bekeerfilms' het gewenste effect of schrikken ze niet-gelovigen alleen maar af?

Vanaf deze week is Jesus Revolution te zien in de bioscoop. Deze film staat in een decennialange traditie van christelijke pogingen om mensen te bekeren. Lukt dat ook?

Beeld uit Fanfare. Op de wagen staat te lezen 'agrarische producten'.

65 jaar later heeft de fanfare in Giethoorn weer ruzie, dit keer op het toneel

65 jaar nadat de oer-Nederlandse komediefilm Fanfare (1958) Giethoorn op de kaart zette, krijgt het verhaal over het kibbelende fanfarekorps een vervolg als openluchtmusical. Polarisatie blijkt van alle tijden.