Blinken gaat in Saudi-Arabië praten over bestand in Gaza

Nieuws
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gaat maandag en dinsdag in Saudi-Arabië praten met regionale partners over onder meer een wapenstilstand in Gaza en de vrijlating van Israëlische gijzelaars door Hamas. Dat heeft zijn departement zaterdag bekendgemaakt.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 22:09
Afbeelding
beeld anp

Volgens woordvoerder Matthew Miller komt tevens de recente toename van de humanitaire hulp aan Gaza aan de orde en zal erop worden aangedrongen die gedurende langere tijd in stand te houden.

‘De minister zal zeker ook het belang benadrukken van preventieve maatregelen tegen uitbreiding van het conflict en van pogingen blijvende vrede en veiligheid in de regio te bewerkstelligen. Het pad naar een onafhankelijke Palestijnse staat en veiligheidsgaranties voor Israël maken daarvan deel uit’, aldus Miller.

Een bezoek aan Israël staat niet op het programma van Blinken. Wel gaat de Amerikaanse buitenlandminister naar een speciale bijeenkomst van het World Economic Forum over mondiale samenwerking, klimaatverandering en de energietransitie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Microsoft komt met eigen winkel voor mobiele games

Microsoft gaat met een eigen onlinewinkel voor aankopen binnen mobiele games ook in deze lucratieve markt de concurrentie aan met Google en Apple. De 'appstore', die alleen via de browser toegankelijk wordt, is vanaf juli beschikbaar.

Afbeelding

Egypte vindt dat Hamas en Israël flexibiliteit moeten tonen

Bemiddelaar Egypte vindt dat Hamas en Israël flexibiliteit moeten tonen als ze een overeenkomst willen sluiten over een staakt-het-vuren en de uitwisseling van gijzelaars en gevangenen. De jongste onderhandelingsronde deze week in Caïro heeft niet tot een doorbraak geleid.

Afbeelding

Parkeervergunning in twee op drie gemeenten duurder dan in 2021

Mensen die een vergunning nodig hebben om hun auto in de buurt van hun woning te parkeren, betalen daar vaak meer voor dan een paar jaar geleden. In zes van de tien gemeenten met een parkeervergunninggebied zijn de kosten sinds 2021 gestegen.

Afbeelding

Mexico kampt met 159 natuurbranden tijdens hittegolf

Mexico bestrijdt 159 natuurbranden door het hele land. Het land kampt met een hittegolf, de tweede dit jaar. Volgens de nationale weerdienst van Mexico kan het in zeker twaalf staten heter gaan worden dan 45 graden.

Afbeelding

Netanyahu: ook zonder hulp van VS zal Israël doorvechten

Israël zal zich 'met hand en tand' verzetten, zelfs al zou het land er alleen voor staan. Dit liet de Israëlische premier Benjamin Netanyahu donderdag in een videoboodschap weten.

Afbeelding

Defensieminister: misschien ook geen Duitse wapens voor Israël

De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius zei donderdag dat Berlijn overweegt om geen wapens meer aan Israël te leveren. Aanleiding was de uitspraak van de Amerikaanse president Joe Biden dat de Verenigde Staten stoppen met wapenleveringen aan Israël als het doorgaat met..