Preselectie Belgian Cats EK-kwalificatie 2019

© BELGA

Bondscoach Philip Mestdagh maakte de preselectie van 16 voor de EK-kwalificatiewedstrijden van de Belgian Cats vrij. Sterkhouders als Emma Meesseman, Ann Wauters en Kim Mestdagh zijn van de partij.

cpm

De Belgian Cats veroverden in juni de bronzen medaille op het EK in Praag en kwalificeerden zich voor het eerst voor een WK (Spanje, 2018). In november vatten reeds de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2019 (Servië/Letland) aan. “Belangrijk, vermits we op dat EK met de Belgian Cats op zoek kunnen gaan naar een stek op de spelen van 2020 in Tokio,” zei Ann Wauters. De Cats openen de EK-kwalificaties op 11 november in Zwitserland en ontvangen op 15 november (Lange Munte, Kortrijk, tickets www.basketbelgium.be) Duitsland. Nog in poule G zit Tsjechië. De acht groepswinnaars en de zes beste tweedes gaan naar het EK 2019. In februari en november 2018 worden de vier overige kwalificatiewedstrijden afgewerkt. (cpm)

Preselectie Belgian Cats: Abdelkader Hind, Allemand Julie, Carpréaux Marjorie, Delaere Antonia, Hendrickx Sofie, Henket Laura, Linskens Kyara, Maes Jaleesa, Meesseman Emma, Mestdagh Hanne, Mestdagh Kim, Nauwelaers Heleen, Raman Jana, Resimont Laure, Vanloo Julie, Wauters Ann

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen