Weer aanhoudingen bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

Nieuws
Bijna tweehonderd actievoerders zijn zaterdag aangehouden bij nieuwe pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten, melden media in de VS. De arrestaties waren op de Northeastern University in Boston, de Arizona State University en de Indiana University, schrijft The New York Times.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:08
Afbeelding
beeld anp

Demonstranten hadden op de onderwijsinstelling in Boston een tentenkamp opgezet. De directie vroeg hen te vertrekken, maar dat weigerden ze. Zaterdag heeft de politie het kamp afgebroken en 102 activisten aangehouden. In Arizona werd een kampement op de universiteit afgebroken, 69 mensen werden meegenomen. Ook in Indiana greep de politie in. Opgebouwde tenten werden verwijderd en 23 actievoerders zijn aangehouden.

De landelijke protestgolf begon aan de Columbia University, waar vorige week tientallen betogers werden opgepakt nadat de universiteitsautoriteiten de politie erbij haalden. Sindsdien zijn op steeds meer universiteiten in de VS soortgelijke acties gehouden en al meer dan zevenhonderd betogers gearresteerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Christie's stelt horlogeveiling uit om 'beveiligingsprobleem'

Veilinghuis Christie's heeft een veiling van zeldzame horloges in Genève, die voor maandag gepland stond, uitgesteld vanwege een 'technisch beveiligingsprobleem'. Hierdoor haalde het veilinghuis vrijdag de website offline.

Afbeelding

Spullen gestolen na plofkraak telecomwinkel Beverwijk

Op het bedrijventerrein Midi Center in Beverwijk is een plofkraak gepleegd bij een telecomwinkel. Door een explosie werd de toegangsdeur weggeslagen en de verdachten hebben spullen uit de winkel gestolen.

Afbeelding

Meer dan 35.000 mensen omgekomen in Gaza door oorlog met Israël

35.034 inwoners van Gaza zijn omgekomen sinds de oorlog tussen Hamas en Israël uitbrak op 7 oktober vorig uitbrak, meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. In die periode raakten 78.755 anderen gewond.

Afbeelding

Joost Klein geeft opnieuw teken van leven op Instagram

Joost Klein heeft opnieuw een klein teken van leven gegeven op Instagram. Op de pagina Eurovision 24 zette hij zondag een blauw hartje. Daarvoor was zijn laatste bericht in die groep een post over hoe op hem te stemmen als Nederlandse inzending op het Eurovisie Songfestival.

Afbeelding

Joost Klein niet met delegatie naar Nederland, geen persmoment

Joost Klein reist zondag niet met de rest van de Nederlandse delegatie van het Zweedse Malmö naar Nederland, meldt AVROTROS. Ook is er geen persmoment in Malmö of op Schiphol.

Afbeelding

Buitenlandse media over songfestival: meest beladen editie ooit

Buitenlandse media berichten een dag na de finale van het Eurovisie Songfestival nog volop over de competitie. De winst van de Zwitserse inzending Nemo staat centraal in de berichtgeving, maar er is ook aandacht voor de onrust rond de Israëlische kandidaat Eden Golan en de disk..