Schiphol ziet drukke eerste dag meivakantie, geen lange rijen

Nieuws
Het is druk op Schiphol tijdens de eerste zaterdag van de meivakantie, meldt een woordvoerster van de luchthaven. De rijen zijn iets langer dan normaal, maar passagiers hoeven volgens haar niet erg lang te wachten.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 10:13 aangepast 14:58
Afbeelding
beeld anp

"Het is druk, maar wel beheersbaar en de sfeer is goed onder passagiers", zei de woordvoerster zaterdag. De grootste piek lag in de ochtend.

Twee passagiers zijn flauwgevallen, bevestigt de woordvoerster na berichtgeving door RTL Nieuws. Het is volgens haar echter niet vast te stellen of dit met de drukte te maken had. Inmiddels gaat het weer goed met de flauwgevallen passagiers.

Eerdere personeelstekorten

De luchthaven meldde deze week een 10 procent drukkere meivakantie te verwachten vergeleken met vorig jaar. Schiphol verwacht dat elke dag gemiddeld ruim 70.000 mensen tijdens de meivakantie vanaf de luchthaven vertrekken.

Personeelstekorten op de luchthaven bij onder meer de beveiliging zorgden twee jaar geleden voor lange rijen tijdens vakantieperiodes. Daardoor misten sommige mensen hun vlucht. Ook ontstonden er opstootjes. Financieel topman Robert Carsouw zei in februari dat de luchthaven veel beveiligers had aangenomen om de chaos van de zomer van 2022 te voorkomen.

KMAR

Vakbond FNV liet woensdag weten deze meivakantie geen problemen op Schiphol te verwachten. "Je ziet van alle kanten dat er heel veel werk wordt gemaakt door werkgevers om die piek in het voorjaar en de zomer goed door te komen", zei FNV-bestuurder David van de Geer.

Ook de Koninklijke Marechaussee zei onlangs goed voorbereid te zijn op de drukte tijdens de meivakantie op de luchthaven. Een woordvoerder meldde dat de bezetting "goed gevuld" is. "Als het heel druk wordt, dan leggen we onze prioriteiten bij de vertrekkende en overstappende passagiers, zodat niemand zijn vlucht hoeft te missen."

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

HRW: mogelijk sprake van genocide in Soedan

In de Soedanese regio Darfur maken rebellen van de Rapid Support Forces zich schuldig aan etnische zuivering. Dat stelt ngo Human Rights Watch (HRW) in een nieuw rapport.

Afbeelding

Biden: Trump gaat verkiezingsuitslag niet aanvaarden

Joe Biden is ervan overtuigd dat zijn Republikeinse rivaal Donald Trump zich niet gaat neerleggen bij een mogelijk verlies in de presidentsverkiezingen later dit jaar. Dat zei de Amerikaanse president in een interview met nieuwszender CNN woensdagavond (plaatselijke tijd).

Afbeelding

Gaza-demonstranten oog in oog met ME in Utrecht

Kort na 01.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag stonden de pro-Palestijnse demonstranten die de Universiteitsbibliotheek in Utrecht bezet hadden gehouden oog in oog met de politie op de brug tussen de Voorstraat en de Wittevrouwenstraat.

Afbeelding

Biden: geen wapens meer voor Israël als aanval Rafah doorgaat

De Verenigde Staten leveren Israël geen wapens meer als het doorgaat met de belegering van de stad Rafah in de Gazastrook. Dat zegt president Joe Biden woensdagavond (plaatselijke tijd) in een interview met CNN.

Afbeelding

Israëlische songfestivalinzending uitgejoeld bij repetitie

De Israëlische zangeres Eden Golan is woensdag tijdens een generale repetitie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival uitgejoeld door publiek in de zaal.

Afbeelding

UU: demonstranten moeten binnen een half uur vertrekken

De Universiteit Utrecht heeft met ondersteuning van de politie de pro-Palestijnse bezetters van een universiteitsgebouw aan Drift 25 'vanwege de veiligheid' gevorderd om te vertrekken.