Drukte in grote steden neemt toe

Nieuws
In de grote steden neemt de drukte zaterdag aan het eind van de middag toe door Koningsdag. De gemeente Amsterdam meldt op X dat het "erg druk" is in de Westerstraat in het centrum van de hoofdstad en roept mensen op om Koningsdag op een andere locatie te vieren.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 16:26 aangepast 17:12
Afbeelding
beeld anp

Ook de gemeente Utrecht roept mensen op om verschillende plekken in het centrum van de stad te vermijden. "Het is vol op meerdere plekken zoals het Neude, Janskerkhof, Oudkerkhof en Stadhuisplein", waarschuwt de gemeente op X. Feestvierders wordt aangeraden naar andere locaties in de stad te gaan. "Voorkom dat je voor een afgesloten plein staat en ga bijvoorbeeld naar het Domplein, de Mariaplaats of de Waterstraat", zegt de gemeente.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

NPO 3FM lobbyt met vliegtuigjes in Polen en VK voor Joost Klein

Radiozender NPO 3FM heeft vliegtuigjes boven Polen, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk laten vliegen die de tekst ' achter zich aan trokken. Ook reed er door Malmö een wagen door de stad met daarop dezelfde tekst. De beelden werden op sociale media gedeeld.

Afbeelding

Zwaargewond slachtoffer steekpartij Spijkenisse is jongen van 17

Het zwaargewonde slachtoffer van de steekpartij die donderdag rond 17.00 uur plaatsvond in Spijkenisse is een 17-jarige jongen uit de Zuid-Hollandse plaats. Dat meldt de politie vrijdag.

Afbeelding

Duitse minister over politiek geweld: harder straffen onvoldoende

Strenger straffen is niet voldoende om de toenemende agressie tegen politici tegen te gaan. Dat stelt de Duitse minister van Justitie Marco Buschmann, nadat in de afgelopen weken meerdere Duitse politici gewond zijn geraakt bij aanvallen.

Afbeelding

AEX-index scherpt recordstand verder aan

De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht omhoog. De hoofdindex scherpte daarmee de recordstand van Hemelvaartsdag verder aan. De stemming op de beursvloeren blijft optimistisch door de hoop dat de centrale banken spoedig zullen beginnen met het verlagen van de rentetarieve..

Afbeelding

Britse economie uit recessie na groei in eerste kwartaal

De economie van het Verenigd Koninkrijk zit niet langer in een recessie. De Britse economie groeide in het eerste kwartaal van dit jaar namelijk met 0,6 procent, na een krimp in de laatste twee kwartalen van 2023.

Afbeelding

UNRWA schat dat 110.000 mensen Rafah hebben verlaten

De VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) schat dat ongeveer 110.000 mensen Rafah in het zuiden van de Gazastrook hebben verlaten. Israël heeft dinsdag opgeroepen tot de evacuatie van Oost-Rafah. Deze oproep was gericht aan 100.000 mensen, aldus Israël.