Beelden op proces tegen Britse soldaat tonen hoe hij mogelijk op amper vijf minuten parachute van zijn vrouw kon saboteren

Tijdens het proces tegen de Britse soldaat Emile Cilliers zijn beelden getoond hoe iemand binnen enkele minuten een parachute kan saboteren in een toilet. Het moet aantonen dat de 37-jarige man de parachute van zijn vrouw heeft gesaboteerd. Hijzelf ontkent echter alle beschuldigingen.

kmlo

De feiten dateren van 29 maart 2015, een dag voor Pasen. Cilliers wilde naar verluidt de relatie met haar vrouw Victoria beëindigen omdat hij er een buitenechtelijke affaire op nahield. Hij leerde zijn minnares Stefanie Goller kennen via Tinder en wilde met haar zijn leven voortzetten.

Volgens de openbaar aanklager zou de militair een dag voor haar parachutesprong sabotage gepleegd hebben. Victoria overleefde echter de levensgevaarlijke sprong, maar raakte wel zwaargewond. Vermoedelijk heeft haar reserveparachute een dodelijke klap kunnen verijdelen.

Amper vijf minuten nodig

Het zou bovendien niet de eerste keer zijn dat hij de vrouw probeerde te vermoorden. Enkele dagen voordien zou hij namelijk de gasleiding in hun keuken hebben beschadigd. Ook die aantijging ontkent hij.

Gedurende het proces, dat sinds begin deze maand van start ging, werd op vraag van de jury een videodemonstratie getoond van Mark Bayada, instructeur bij de Army Parachute Association. Op de beelden valt te zien hoe hij in amper een vijftal minuten de onderdelen kon verwijderen die uit de parachute van Victoria werden gehaald. Daarvoor ging hij zich verstoppen in een toilet, tevens de plaats waar Cilliers zou hebben gehandeld.

De rechtszaak is nog lopende.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen