Trump krijgt voor miljard dollar extra aandelen in zijn mediagroep

Nieuws
De Amerikaanse voormalige president Donald Trump krijgt extra aandelen in zijn mediagroep, ter waarde van meer dan een miljard dollar naar de huidige koers.
anp
woensdag 24 april 2024 om 05:16
Afbeelding
beeld anp

Het document rond de beursintroductie van Trump Media and Technology Group (TMTG) dat in maart bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC werd ingediend, voorzag erin dat extra aandelen zouden worden uitgegeven indien de koers gedurende twintig handelsdagen op een bepaald niveau zou blijven.

Dat gebeurde. Er worden daarom nu 40 miljoen extra aandelen TMTG uitgegeven, waarvan er 36 miljoen toegeschreven zijn aan Trump. Op basis van de koers op het moment van de sluiting van de beurs op dinsdag, de twintigste handelsdag, hebben de aandelen die Trump krijgt een waarde van 1,17 miljard dollar (1,09 miljard euro).

Trump bezit dan 64,9 procent van de aandelen. Door eerdere afspraken kan hij die aandelen pas over zes maanden omzetten in geld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

OM in beroep tegen vrijspraak militair van groepsbelediging Joden

Het OM gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Arnhem, die eind vorige maand een 25-jarige militair vrijsprak van groepsbelediging van Joden. Justitie is van mening dat de uitlatingen van de man 'wel degelijk strafbaar zijn'.

Afbeelding

Vierde Israëlische militair overleden na raketaanval van Hamas

Een vierde Israëlische militair is overleden na een raketaanval van Hamas, meldt de Israëlische krijgsmacht. Van de tien gewonde militairen zouden er drie ernstig aan toe zijn. De aanval op de militairen vond plaats bij de grensovergang Kerem Shalom.

Afbeelding

Grote geldverstrekkers verhogen hypotheekrente

Alle grote geldverstrekkers in Nederland, waaronder Rabobank, ING, ABN AMRO, SNS Bank, Aegon, NN en Triodos, hebben hun hypotheekrentes de afgelopen twee weken één of twee keer verhoogd, meldt De Hypotheekshop.

Afbeelding

Slechts een kandidaat om opgestapte Schotse premier op te volgen

John Swinney wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe premier van Schotland. Hij is de enige kandidaat die zich gemeld heeft om leider van de Schotse Nationale Partij (SNP) te worden en zal dus mogelijk de opvolger worden van Humza Yousaf als eerste minister.

Afbeelding

Algerijnen vastzetten als ze wachten op uitzetting mag weer

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) mag weer Algerijnen in detentie zetten als ze wachten op uitzetting naar hun land van herkomst. Twee jaar geleden werd hem dit ontzegd door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (RvS), omdat uitgeprocedeerde asielzoeker..

Afbeelding

Hoger beroep Pegida-voorman uitgesteld

De behandeling van het hoger beroep in de strafzaak tegen Edwin Wagensveld is uitgesteld. De Pegida-voorman had laten weten niet te verschijnen bij de zitting, omdat hij daarvan te laat op de hoogte zou zijn gebracht. Dat is volgens het gerechtshof niet het geval.