In Nederland verboden, maar bij ons mag de Stint wel nog steeds de weg op

© stint

De Stint, een merk van elektrische bolderkarren, moet in Nederland definitief aan de kant, zo heeft de bevoegde ­minister Cora van Nieuwenhuizen beslist. Aanleiding is een bijzonder kritisch onderzoeksrapport van onderzoeks­instituut TNO dat brandhout maakt van het voertuig.

wer

Zo zijn er problemen met de remmen, de gashendel en kunnen er ­onbeheersbare versnellingen optreden. ­Anders gezegd: de Stint voldoet aan geen enkele van de zes veiligheidsvereisten. Nadat in september een Stint op hol sloeg en door een trein werd gegrepen, lagen de zowat 3.500 Nederlandse Stints al aan de ketting. Vier kinderen van een kinderdagverblijf lieten het leven bij dat ­ongeval. Pas wanneer al de gebreken zijn verholpen en na grondige tests mag de Stint er weer op de weg.

In ons land bestudeert mobiliteitsminister François Bellot (MR) het onderzoek, waarna er conclusies volgen. Op dit moment mag hier nog altijd met de Stint worden rondgereden. Maar veiligheidsinstituut Vias pleit ook bij ons voor een verbod.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen