Winst 100-jarige verzekeraar De Goudse gehalveerd

Nieuws
De winst van ondernemersverzekeraar De Goudse is in 2023 gehalveerd ten opzichte van het jaar daarvoor. Het familiebedrijf, dat deze maand zijn 100-jarig bestaan viert, kreeg te maken met een toename van het aantal ongevallen met motorrijtuigen, een stijging in arbeidsongeschiktheid bij zzp’ers en meer brandschade.
anp
vrijdag 19 april 2024 om 10:04
Afbeelding
beeld anp

De winst van De Goudse daalde vorig jaar tot ruim 16 miljoen euro, terwijl de omzet voor het eerst groeide tot boven een miljard. Voor dit jaar verwacht De Goudse een forse stijging van de winst, vooral dankzij de verkoop van het onderdeel VLC & Partners. Dit assurantie-advieskantoor is onlangs voor 300 miljoen euro verkocht aan de internationale verzekeringsgroep Howden.

De omzet in het jubileumjaar zal waarschijnlijk een lichte daling laten zien, verwacht bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester. Hij wijst op de effecten van de energiecrisis, personeelstekorten en specifiek de inflatie en renteontwikkeling als oorzaken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Opkomst Chinese webshops leidt tot omzetdaling in Europa

De vijfhonderd grootste Europese webshops hebben vorig jaar een lagere omzet behaald dan het jaar daarvoor. Dit meldt Cross-Border Commerce Europe, een platform voor de Europese onlineretail, in zijn jaarlijkse onderzoek naar de grootste webwinkels van het continent.

Afbeelding

Eneco stopt met 'sneller klimaatneutraal'-claim na aandringen ACM

Energieleverancier Eneco stopt met het gebruik van de slogan 'sneller klimaatneutraal' in hun reclames na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Afbeelding

EU sluit migratiedeal met Libanon

De Europese Unie sluit een migratiedeal met Libanon en gaat het land helpen met een hulppakket van ongeveer 1 miljard euro, aldus diplomatieke bronnen.

Afbeelding

Bouwer BAM hard onderuit op Damrak na resultaten

BAM ging donderdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs na tegenvallende resultaten. De grootste bouwer van Nederland zag de omzet en winst dalen in het eerste kwartaal.

Afbeelding

Maersk verwacht verbetering wereldwijde containerhandel

De vooruitzichten voor de wereldwijde containerhandel verbeteren, ondanks de verstoringen door de aanvallen van schepen door Houthi-rebellen in de Rode Zee.

Afbeelding

VodafoneZiggo verliest opnieuw veel klanten met vaste aansluiting

VodafoneZiggo is in het eerste kwartaal van dit jaar 26.600 consumenten met een vaste aansluiting als klant kwijtgeraakt. Dat komt onder meer door de sterke concurrentie op die markt. Het aantal zakelijke klanten met internetaansluitingen steeg met 3100.