© AFP

Opgepast: Limburg vanochtend gehuld in dichte mist

Het KMI heeft code geel afgekondigd voor dichte mist, voornamelijk in Limburg.

neac/b

Het zicht kan beperkt worden tot minder dan 500 meter en lokaal tot minder dan 200 meter. “Hou voldoende afstand met de wagen en pas uw snelheid aan”, waarschuwt het KMI. De waarschuwing geldt nog tot twaalf uur vanmiddag.

Nadat de mist optrekt, wordt het vandaag wel opnieuw zonnig. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar: het kwik klimt tot 19 graden in Limburg. Vannacht koelt het af tot minima rond 3 graden.

Vrijdagavond blijft het helder of lichtbewolkt, maar aan zee is er al kans op lage bewolking en mist. Volgende nacht krijgen we vanaf het noordwesten lage wolken met kans op nevel of mist. Over het uiterste zuidoosten blijft het wellicht helder tot zaterdagochtend. De minima schommelen tussen 0 graden in de Ardennen en 7 of 8 graden aan de kust. De overwegend zwakke wind ruimt van zuidelijke naar westelijke richtingen.

Zaterdag wordt het zwaarbewolkt met eerst kans op nevel of mist. In de loop van de dag kan er over de noordwestelijke landshelft hier en daar wat lichte neerslag vallen. In het uiterste zuidoosten is er ‘s ochtends nog kans op zon. De maxima liggen tussen 10 graden aan zee en 14 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is zwak tot matig en ruimt naar het noorden tot het noordoosten.

Zondag is het eerst grijs met kans op wat lokaal gedruppel. In de loop van de dag verschijnen er opklaringen vanaf het noorden. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en aan zee, en 13 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige noordenwind.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer