Hamas-delegatie zaterdag in Caïro voor gesprekken over bestand

Nieuws
anp
vrijdag 3 mei 2024 om 21:20
Afbeelding
beeld anp

Een Hamas-delegatie arriveert zaterdag in de Egyptische hoofdstad Caïro voor gesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza. Dat meldt de Egyptische staatszender Al Qahera. Vrijdag is CIA-directeur William Burns al in Caïro aangekomen in verband met de gesprekken.

De verwachting is dat de Palestijnse beweging na aankomst een antwoord geeft op een Israëlisch voorstel over een staakt-het-vuren en de vrijlating van gevangenen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vliegverkeer luchthaven München stilgelegd om klimaatactivisten

Het vliegverkeer op de luchthaven van München is zaterdagochtend stilgelegd omdat klimaatactivisten het binnenterrein van het vliegveld hebben betreden.

Afbeelding

Omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt in werking

Een omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt officieel in werking. De wet moet ervoor zorgen dat er meer mannen ingezet kunnen worden om tegen de Russen te vechten. Tegen mannen die de dienstplicht ontduiken, wordt harder opgetreden.

Afbeelding

Lancering Starliner opnieuw uitgesteld

De eerste bemande ruimtevlucht van de Starliner, het nieuwe ruimtevaartuig van Boeing, is voor de derde keer deze maand uitgesteld. De reden is een heliumlek aan boord van het ruimtevaartuig, heeft NASA vrijdag gemeld.

Afbeelding

Ruim 5000 deelnemers beginnen aan Roparun

Ruim 5000 mensen, verdeeld over meer dan tweehonderd teams, doen dit weekend mee aan de Roparun. Voor de 33e editie wordt geld opgehaald om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken, zegt de organisatie.

Afbeelding

Huizen Rotterdam ontruimd nadat bewoner gaskraan openzet

Op de Brederodestraat in Rotterdam-West hebben de hulpdiensten verschillende huizen ontruimd omdat een man in zijn woning de gaskraan heeft opengezet, meldt de politie op X. De hulpdiensten houden rekening met een mogelijke escalatie.

Afbeelding

Zelensky: gebrek aan Oekraïense troepen en vliegtuigen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vrijdag gezegd dat het Oekraïense leger meer manschappen nodig heeft om het moreel van de strijdkrachten op te krikken. 'We moeten de reserves aanvullen, een groot deel van de brigades is leeg.