Apple wint na kwartaalcijfers, banenrapport stuwt beurzen New York

Nieuws
Techbedrijf Apple heeft vrijdag aan beurswaarde gewonnen na goed ontvangen kwartaalresultaten. De omzetdaling als gevolg van mindere iPhone-verkopen was minder erg dan analisten hadden verwacht. Ook kondigde Apple aan om voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, een beloning voor de aandeelhouders.
anp
vrijdag 3 mei 2024 om 22:14
Afbeelding
beeld anp

Het aandeel Apple sloot 6 procent hoger. Daarmee is het beurszwaargewicht ruim 2,8 biljoen dollar waard.

Optimisme had de overhand op Wall Street, dankzij nieuwe cijfers over de banenmarkt die de overheid publiceerde. Daaruit kwam naar voren dat de arbeidsmarkt in april in het traagste tempo van de afgelopen zes maanden was gegroeid. Dat vergroot volgens beleggers de kans op een renteverlaging door de Federal Reserve.

Cijfers van onderzoeksbureau ISM wezen ook op krimp in de dienstensector van de VS. Dat droeg verder bij aan het beeld van een afkoelende economie die renteverlagingen waarschijnlijker maakt.

De Dow-Jonesindex won 1,2 procent tot 38.675,68 dollar. De bredere S&P 500 steeg 1,3 procent tot 5127,79 dollar en de Nasdaq steeg 2 procent tot 16.156,33 dollar.

Amgen was een andere opvallende stijger. Het biotechnologiebedrijf verraste beleggers in positieve zin met zijn omzet- en winstcijfers. Ook gaat een onderzoek naar een nieuw afslankmiddel een nieuwe fase in. Het aandeel sprong bijna 12 procent omhoog.

Ook Booking Holdings maakte goede sier met zijn resultaten in het eerste kwartaal en won 3 procent. Het moederbedrijf van Booking.com verwerkte meer boekingen en hield daar ook meer geld aan over. De winst steeg hard. Branchegenoot Expedia stelde juist teleur met zijn prognoses voor dit boekjaar en verloor 15 procent.

De euro was 1,0767 dollar waard, tegen 1,0707 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 78,12 dollar. Brentolie werd 0,9 procent goedkoper, op 82,93 dollar per vat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vliegverkeer luchthaven München stilgelegd om klimaatactivisten

Het vliegverkeer op de luchthaven van München is zaterdagochtend stilgelegd omdat klimaatactivisten het binnenterrein van het vliegveld hebben betreden.

Afbeelding

Omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt in werking

Een omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt officieel in werking. De wet moet ervoor zorgen dat er meer mannen ingezet kunnen worden om tegen de Russen te vechten. Tegen mannen die de dienstplicht ontduiken, wordt harder opgetreden.

Afbeelding

Lancering Starliner opnieuw uitgesteld

De eerste bemande ruimtevlucht van de Starliner, het nieuwe ruimtevaartuig van Boeing, is voor de derde keer deze maand uitgesteld. De reden is een heliumlek aan boord van het ruimtevaartuig, heeft NASA vrijdag gemeld.

Afbeelding

Ruim 5000 deelnemers beginnen aan Roparun

Ruim 5000 mensen, verdeeld over meer dan tweehonderd teams, doen dit weekend mee aan de Roparun. Voor de 33e editie wordt geld opgehaald om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken, zegt de organisatie.

Afbeelding

Huizen Rotterdam ontruimd nadat bewoner gaskraan openzet

Op de Brederodestraat in Rotterdam-West hebben de hulpdiensten verschillende huizen ontruimd omdat een man in zijn woning de gaskraan heeft opengezet, meldt de politie op X. De hulpdiensten houden rekening met een mogelijke escalatie.

Afbeelding

Zelensky: gebrek aan Oekraïense troepen en vliegtuigen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vrijdag gezegd dat het Oekraïense leger meer manschappen nodig heeft om het moreel van de strijdkrachten op te krikken. 'We moeten de reserves aanvullen, een groot deel van de brigades is leeg.