Aalst komt naast Roeselare aan de leiding in de Euromillions Volley League

De zevende speeldag startte vrijdag met Amigos Zoersel-Aalst, een heruitgave van de achtste finale van de Beker van België. Vorige week bleek Zoersel sterker, maar nu nam Aalst revanche. Het klimt zo (minstens voor één dag) naast leider Roeselare.

Vorige week volstonden vier sets voor Amigos Zoersel om door te stoten naar de kwartfinales van de beker, nu waren er evenveel sets nodig, maar ging de zege naar de bezoekers. De Aalstenaren waren gebrand op een betere prestatie, ook omdat een driepunter gelijkstond aan de eerste plaats. Het ging heel vlot in de eerste twee sets, maar daarna was er even een terugval (17-25, 16-25, 26-24, 15-25). Gert van Walle werd topscorer met 28 punten.

Zaterdag kan Roeselare weer afstand nemen, maar dan moet het wel voorbij provinciegenoot Menen. In het verleden had het af en toe problemen met die derby. Benieuwd ook of de nederlaag tegen Maaseik volledig doorgespoeld is. De feestdag staat zaterdag ook garant voor spanning tussen twee provinciehoofdsteden. Leuven ontvangt Gent en kan in de top vijf klimmen, terwijl Gent vooral weg wil van de laatste plaats. Daarvoor heeft het wel de volle pot nodig.

Uitslagen:

Amigos Zoersel - Aalst 1-3(Setstanden: 17-25; 16-25; 26-24; 15-25)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen