Centrum Purmerend aangewezen als veiligheidsrisicogebied

Nieuws
Het centrum van Purmerend is tijdens koningsnacht aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Hierdoor krijgt de politie extra bevoegdheden, zoals preventief fouilleren en het opleggen van gebiedsverboden.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 21:43
Afbeelding
beeld anp

De maatregel is genomen door burgemeester Ellen van Selm omdat er onder jongeren een ‘zorgelijk gerucht’ rondgaat op social media, aldus de gemeente. De politie roept op om te stoppen met het delen van het gerucht.

De regel geldt vanaf 26 april 18.00 uur tot 27 april 06.00 uur.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aanhouding om vernieling kransen bij oorlogsmonument Rotterdam

De politie heeft woensdagochtend een verdachte aangehouden voor het vernielen van kransen bij een oorlogsmonument in Rotterdam. Het gaat om kransen die op 4 mei bij het verzetsmonument De Vallende Ruiter waren gelegd, op de Mijnsherenlaan in het stadsdeel Charlois.

Afbeelding

Veiligheidsdienst Georgië zegt dat betogers macht willen grijpen

De Georgische staatsveiligheidsdienst beschuldigt de betogers tegen een nieuwe wet rond 'buitenlandse agenten' ervan dat ze met geweld de macht willen grijpen. De dienst zegt dat ze daar geld voor krijgen vanuit het buitenland, meldt het Russische staatspersbureau TASS.

Afbeelding

Brouwer achter Jupiler en Leffe verdient meer door duurder bier

AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, heeft afgelopen kwartaal meer verdiend aan de verkoop van bier als Hertog Jan, Jupiler, Stella Artois, Leffe, Corona en Budweiser. Dit komt mede door hogere prijzen. Mensen kochten vorig jaar minder bier van de brouwer.

Afbeelding

Winst moederbedrijf Albert Heijn daalt door reorganisatie België

Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft in het eerste kwartaal een lagere winst geboekt. Het moederbedrijf van Albert Heijn, bol, Etos en Gall & Gall maakte onder andere meer kosten in België.

Afbeelding

Aandacht voor cijfers moederbedrijf Albert Heijn op Damrak

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de resultaten van Ahold Delhaize. Het moederbedrijf van Albert Heijn, Delhaize, bol, Etos en Gall & Gall zag de omzet in het eerste kwartaal licht stijgen tot 21,7 miljard euro.

Afbeelding

Kleine stijging autoverkoop BMW, flink meer elektrisch

Het Duitse autoconcern BMW heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de wereldwijde verkopen licht zien stijgen. Daarbij deden volledig elektrische auto's het goed. De verkoop van motorfietsen van BMW ging wel omlaag.