FIBA Champions League: kapitein Djordjevic stuwt Oostende naar knappe winst in Straatsburg

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Dank zij een 61-64-stuntzege in Sraatsburg houdt Filpu Oostende zijn kwalificatiekansen levendig. Onder regie van Djordjevic (8 punten, 5 rebounds, 5 assists en 2 steals) controleerden de discipelen van coach Gjergja de hele match.

rpo

Serron, jarenlang de lieveling van Oostende, had met een koppel tweepunters een flink aandeel in de 6-2-voorsprong van Straatsburg. Lasisi bombardeerde de aansluitingskorf binnen, Fieler bracht Oostende voor het eerst voorop en een bom Djordjevic resulteerde na 5’ in 6-10-cijfers. Kesteloot dikte nog aan tot 6-12, meteen een 0-10-run van de West-Vlamingen. Bommen van Fieler en Lasisi brachten de stand na het openingskwart op een verrassende 8-20.

Straatsburg pakte het tweede kwart beter aan. Met een 7-0 knaagde het tot 15-20 aan de achterstand. Pas na 4’20” in dat kwart scoorde Fieler de eerste Oostendse punten, twee vanop de vrijworplijn. Aan het kwartier dunkte Fieler formidabel hard met zijn rechterhand. Maar dat hield de Fransen niet tegen om tot 20-24 te naderen. Djordjevic en Djurisic flirtten bij 23-31 met de tienpuntengrens maar een bom van Nzeulie aan het eind van de eerste helft friste de score voor de thuisploeg wat op: 26-31.

Twee dunks van Kesteloot, na assists van Fieler en Djordjevic, kleurden de aanvangsfase van de tweede helft. Zo overschreed de voorsprong opnieuw de tienpunten-grens: 28-39. Meer zelfs, het verschil klom tot vijftien eenheden (30-45) na 26’53 met een korf van Williams. Daarvan bleven er aan het halfuur een dozijn (34-46) over. Zoals in het eerste kwart had een defensief stevig Oostende ook in het derde bedrijf de thuisploeg tot acht eenheden beperkt.

Halverwege het vierde kwart had Straatsburg de match een extra-injectie aan spankracht bezorgd: 48-54. Bovendien zag Djurisic in een minuut tijd zijn fouten van 1 tot 4 toenemen. Maar Maric nam zijn verantwoordelijkheid. Hij smeerde snel Fall zijn vijfde fout aan en scoorde ook zelf. Ex-Oostendenaar Serron sleurde met een duivelse bom zijn team naar 53-58 en het werd zelfs 58-62. Maar Fieler en Djordjevic lieten zich de tweede zege van deze campagne niet meer ontfutselen.