Man is dieven kotsbeu en leert hen lesje dat ze niet snel zullen vergeten

Jaireme werd meerdere malen het slachtoffer van dieven die geleverde pakjes op zijn oprit kwamen stelen. De man had er genoeg van en besloot een oplossing te zoeken. Hij maakte een valse doos waar geen dure Jeep-onderdelen inzaten zoals gewoonlijk, maar wel een onaangename verrassing voor de dief.

tica

Op verschillende bewakingsbeelden van de Amerikaanse Jaireme Barrow is te zien hoe geleverde pakjes op zijn oprit worden meegenomen door onbekenden. Meestal zaten daar onderdelen in voor zijn Jeep die op zijn zachtst gezegd niet goedkoop zijn. ”Zo kan het niet meer verder”, dacht hij. En met behulp van een vislijn, een paar bakstenen en een kartonnen doos maakte hij een val waardoor hij de dieven te slim af is.

Zo werkt het: wanneer een dief het pakje wil nemen op de oprit, passeert hij of zij de vislijn. Wanneer de vislijn beweegt, gaat er een geluid af. Sommige dieven trekken zich daar echter niks van aan en zetten door. Dan komen ze tot bij het pakje waarop een boodschap te lezen staat. “Ik ben gewapend”, staat er onder andere. Maar toen de vislijn bewoog, werd er ook een signaal gegeven aan een systeem binnenin het pakket… om NU te ontploffen. Dat is ongeveer net wanneer de dief de boodschap op het pakje staat te lezen. Daarna druipen de dieven meestal vanzelf af. En als ze de doos toch zouden openen, vinden ze alleen maar een brief. “Hier is enkel nog lege munitie te vinden”.

Het idee van Jaireme inspireerde veel mensen die zijn voorbeeld wilden volgen. Daarom besloot de man om een gemakkelijkere versie van zijn ‘valse doos’ te verkopen. Voor zo’n $50 kan een ‘Blank Box’, zoals hij het zelf, noemt de jouwe zijn. En als je daar nog niet genoeg van zou hebben, dan kan je altijd zijn T-shirts kopen waarop “Don’t touch my box” staat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen