© AFP

Gevierd Amerikaans journalist ontslagen wegens “ongepast seksueel gedrag”

De Amerikaanse journalist Ryan Lizza, die met zijn berichtgeving mee in de hand zou hebben gewerkt dat Anthony Scaramucci, de communicatiedirecteur van het Witte Huis, aan de deur werd gezet, is ontslagen. De 43-jarige Lizza verloor zijn job bij het tijdschrift The New Yorker wegens “ongepast seksueel gedrag”. Dat berichtte de New York Times.

In een korte mededeling liet The New Yorker weten nog maar sinds kort op de hoogte te zijn van het “ongepast seksueel gedrag.” Lizza zegt zelf dat hij een “respectvolle relatie” had met de vrouw die tegen hem klacht heeft ingediend. Volgens hem heeft The New Yorker ook geen enkele bedrijfsrichtlijn kunnen aanhalen die geschonden zou zijn.

De journalist werkte sinds 2007 als correspondent in Washington voor The New Yorker. Hij was ook analist voor de Amerikaanse nieuwszender CNN. Lizza schreef in juli een stuk waarin Scaramucci een scheldtirade afsteekt tegen zijn collega’s in het Witte Huis. Waarnemers vermoeden dat het artikel er mee een aandeel in had dat Scaramucci na nauwelijks tien dagen in functie al werd ontslagen door president Donald Trump.

De beschuldigingen aan het adres van Lizza zijn de jongste in een hele reeks van schandalen in de Verenigde Staten rond seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag in politiek, showbizz en andere domeinen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER