ByteDance stuurt Brussel document over risico’s TikTok Lite

Nieuws
ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, heeft bij de Europese Commissie een document ingediend over de risico’s voor minderjarigen bij het gebruik van TikTok Lite. Eerder deze week stelde Brussel het socialemediabedrijf een ultimatum om de mogelijk verslavende werking van TikTok Lite. De commissie dreigde ook met een boete en een mogelijk verbod op een beloningstoepassing in de app.
anp
dinsdag 23 april 2024 om 20:47
Afbeelding
beeld anp

Binnen 24 uur moest TikTok de commissie informeren over de analyse die het Chinese internetbedrijf naar verslavingsrisico’s had uitgevoerd. ByteDance meldt dat het document is ingeleverd voordat de deadline verstreek.

De zaak is echter nog niet afgerond. Deze opdracht vormt een eerste stap in een proces om te bepalen of TikTok de Europese Digitale Dienstenwet, de Digital Services Act (DSA), schendt. Bovendien kreeg TikTok van Brussel 48 uur de tijd om zich te verdedigen tegen een voorlopig verbod van een onderdeel van de app.

Tot nu toe is TikTok Lite in de EU alleen uitgebracht in Frankrijk en Spanje. Volgens de ontwikkelaars is de app bedoeld voor gebruikers met beperkte data of die verbinding maken met 2G- of 3G-netwerken. De Europese Commissie maakt zich vooral zorgen over het app-onderdeel waarbij gebruikers vouchers of cadeautjes ontvangen naarmate ze opdrachten vervullen en dus langer online blijven. Dat kan verslavend werken, is de voorlopige conclusie van de commissie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Man roept op tot vertrek Netanyahu tijdens herdenking Holocaust

Een man heeft in Israël een herdenkingsceremonie voor de slachtoffers van de Holocaust verstoord door op te roepen tot het vertrek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, melden media in het land.

Afbeelding

Prijs aan de pomp daalt iets, olieprijs veert weer wat op

De prijzen aan de pomp dalen licht, volgens brandstofdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers. De olieprijzen maakten vorige week de grootste daling sinds februari door, die kwam op het moment dat de risico's op verdere escalatie van de conflicten in..

Afbeelding

4 meicomités zien rustigere herdenkingen door regen

Ook op andere plaatsen in het land was het zaterdag tijdens de dodenherdenking wat rustiger dan gebruikelijk, net als bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Afbeelding

Minstens kwart Europarlementariërs heeft betaalde bijbaan

Een kwart van de Europarlementariërs heeft bijverdiensten naast het salaris en aanvullende vergoedingen. Het werkelijke percentage ligt vermoedelijk veel hoger, omdat iedere bijbaan die minder dan 5000 euro opbrengt ze niet hoeven te melden, zeggen de integriteitsactivisten van..

Afbeelding

OM in beroep tegen vrijspraak militair van groepsbelediging Joden

Het OM gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Arnhem, die eind vorige maand een 25-jarige militair vrijsprak van groepsbelediging van Joden. Justitie is van mening dat de uitlatingen van de man 'wel degelijk strafbaar zijn'.

Afbeelding

Vierde Israëlische militair overleden na raketaanval van Hamas

Een vierde Israëlische militair is overleden na een raketaanval van Hamas, meldt de Israëlische krijgsmacht. Van de tien gewonde militairen zouden er drie ernstig aan toe zijn. De aanval op de militairen vond plaats bij de grensovergang Kerem Shalom.