Man raakt gewond na val van steiger Westertoren Amsterdam

Nieuws
Een man is gewond geraakt nadat hij vrijdag even voor middernacht enkele verdiepingen naar beneden is gevallen van een steiger rond de Westertoren in Amsterdam. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 01:07 aangepast 09:07
Afbeelding
beeld anp

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep van vijf mannen die de steiger van de toren van de Westerkerk aan de Prinsengracht in het centrum van de hoofdstad beklom. Ze zijn alle vijf aangehouden. De vier die niet gewond waren, zijn overgebracht naar het politiebureau.

De mannen zijn tussen de 21 en 26 jaar. Een woordvoerster van de politie kon niet zeggen of ze onder invloed waren toen ze de steiger beklommen, alleen dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan een strafbaar feit.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tesla omlaag op Wall Street na bericht over Autopilot-onderzoek

Autobouwer Tesla hoorde woensdag bij de verliezers op Wall Street. Openbare aanklagers in de Verenigde Staten onderzoeken of Tesla consumenten en aandeelhouders heeft misleid over de mogelijkheden van zijn zelfrijdende auto's, meldden drie ingewijden aan persbureau Reuters.

Afbeelding

Israël zegt dat grensovergang opnieuw is beschoten

De Israëlische krijgsmacht zegt dat de grensovergang met Gaza bij Kerem Shalom opnieuw is beschoten. Er zouden acht raketten zijn afgevuurd. Een persoon raakte lichtgewond.

Afbeelding

ME voert charges uit op Rokin en verjaagt betogers

Op het Rokin in Amsterdam is de Mobiele Eenheid bezig met charges. Honderden pro-Palestijnse betogers worden met wapenstok en politiehonden opgejaagd in de richting van het Muntplein.

Afbeelding

Netflix gaat concurrentie achterna en komt ook met prijsverhoging

Netflix verhoogt voor het eerst sinds 2021 de prijzen voor abonnementen in Nederland. Daardoor zijn kijkers van de streamingdienst tot enkele euro's per maand meer kwijt. Eerder gingen de prijzen bij rivalen als Amazon Prime en Disney+ ook al omhoog.

Afbeelding

Politie en demonstranten slaags op het Rokin

Op het Rokin in Amsterdam is het erg onrustig door een grote groep demonstranten, van wie een groot deel mondkapjes en (Palestijnse) sjaals voor het gezicht draagt. Op de hoek met de Langebrugsteeg raakten betogers slaags met de politie, die de lange wapenstok gebruikte.

Afbeelding

Omtzigt ziet nog 'forse verschillen van mening' in formatie

Volgens Pieter Omtzigt (NSC) bestaan er nog "forse verschillen van mening" op "meerdere thema's" tussen de vier partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet. Hij wilde woensdag niet zeggen op welk vlak de problemen liggen.